Moveon objavljeno: 5. svibanj 2022. objavljeno: 5. svibanj 2022. Postovanje, Slucaj je ovakav: Moja Majka je od svoje Majke nasljedila 1000 qm2 od jednog veceg zemljista. Ona nije se upisala u ZK. Navodno, kako mi kaze ima to pismeno, ali ja to jos nisam vidjela. Kad je njezin brat, moj ujac umro, onda se njegova kcer, moja rodica za cijelo to zemljiste upisala u ZK, iako je znala za tih 1000 qm2, da mojoj Mami pripada. Na upit, zasto se i tu upisala, kaze da zasto se nije moja Majka upisala, sto je cekala?! A moja Majka ima dosta godina i nije posvetila paznju, misleci nemoze joj nitko nista. Molim, ako netko zna kako vratiti tih 1000 qm2 uknjizenoj zemljista i upisati na ime moje Majke u ZK. Hvala! Citiraj
Persona odgovoreno: 7. svibanj 2022. odgovoreno: 7. svibanj 2022. Dana 05. 05. 2022. u 15:13, Moveon je napisao: Postovanje, Slucaj je ovakav: Moja Majka je od svoje Majke nasljedila 1000 qm2 od jednog veceg zemljista. Ona nije se upisala u ZK. Navodno, kako mi kaze ima to pismeno, ali ja to jos nisam vidjela. Kad je njezin brat, moj ujac umro, onda se njegova kcer, moja rodica za cijelo to zemljiste upisala u ZK, iako je znala za tih 1000 qm2, da mojoj Mami pripada. Na upit, zasto se i tu upisala, kaze da zasto se nije moja Majka upisala, sto je cekala?! A moja Majka ima dosta godina i nije posvetila paznju, misleci nemoze joj nitko nista. Molim, ako netko zna kako vratiti tih 1000 qm2 uknjizenoj zemljista i upisati na ime moje Majke u ZK. Hvala! Kako je vasa majka stekla tih 1000 m2, a kako ujac? Jesu li nasljedili od nekoga to zemljiste? Citiraj
Moveon odgovoreno: 7. svibanj 2022. Autor odgovoreno: 7. svibanj 2022. prije 5 sati , Persona je napisao: Kako je vasa majka stekla tih 1000 m2, a kako ujac? Jesu li nasljedili od nekoga to zemljiste? Majka od svoje Majke, tj. moje Bake, a njezin Brat, tj. moj ujac, kad je preminuo, onda je otisla ta cijela cestica kao ostavcina mojoj ujni i dvije kceri, moje rodice. Mama je trebala tih 1000 qm2 prije na sebe mozda zapisati, ali bilo je to u obitelj poznato. Citiraj
Persona odgovoreno: 8. svibanj 2022. odgovoreno: 8. svibanj 2022. Je li vaš ujak stekao nekretninu od bake kao i vaša majka (nasljeđivanjem)? Citiraj
Moveon odgovoreno: 8. svibanj 2022. Autor odgovoreno: 8. svibanj 2022. prije 9 sati , Persona je napisao: Je li vaš ujak stekao nekretninu od bake kao i vaša majka (nasljeđivanjem)? Da od Bake. A od toga se trebalo odvojiti tih 1000qm2. Moram Mamu pitati, sto ima pismeno. Citiraj
Persona odgovoreno: 9. svibanj 2022. odgovoreno: 9. svibanj 2022. prije 16 sati , Moveon je napisao: Da od Bake. A od toga se trebalo odvojiti tih 1000qm2. Moram Mamu pitati, sto ima pismeno. Ako imate rješenje o nasljeđivanju gdje je određena da su vaša majka i ujac nasljednici, to je dobar početak. Provjerite u općinskom sudu ili na e-zemljišnim knjigama je li ujak upisan za cijelu nekretninu. Citiraj
Moveon odgovoreno: 9. svibanj 2022. Autor odgovoreno: 9. svibanj 2022. prije 1 sat , Persona je napisao: Ako imate rješenje o nasljeđivanju gdje je određena da su vaša majka i ujac nasljednici, to je dobar početak. Provjerite u općinskom sudu ili na e-zemljišnim knjigama je li ujak upisan za cijelu nekretninu. Ok, hvala, provjerit cu. Persona 1 Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.