Jump to content

Hrvatsko državljanstvo temeljem po roditelju


Izica

Preporučene objave

Dobar dan,

Potrebna mi je pomoć. Majka mi je rodjena '67 godine u Srbiji,ali je po rodjenju upisana u knjigu državljana Republike Hrvatske. Majčin otac i njegova porodica,svi su iz Tovarnika,ali su se doselili u Srbiju. Majka ima državljanstvo,domovnicu,sve, temeljem po roditelju. Majka je Srpkinja,a i otac moj isto. Ja sam '88 godište. U matičnom uredu su mi rekli da imam pravo,a u MUP-u da nemam. Zanima me da li neko ima slično iskustvo i da li postoji neka mogućnost,šansa da dobijem hrvatsko državljanstvo preko majke.

Hvala unapred

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zdravo, majka mi je '48 godiste, zivi u Srbiji, rodjena u Hrvatskoj, i ima domovnicu,ali srpski pasos.Otac rodjen u Srbiji.Imam li ja osnova da dobijem hrvatsko drzavljanstvo, rodjena sam 1975.god.Cula sam da su popustili sa uslovima od pre nekoliko godina i da do kraja ove godine moze da se jos predaju zahtevi.Zvala sam konzulat u Beogradu, samo su me pitali koje sam godiste i odmah rekli da nemam uslova zbog godista  a sa druge strane mi neki pricaju da ipak proverim,da cesto samo da bi nas otkacili kazu da ne moze...

Moze li neko da mi odgovori i da neki savet? Hvala puno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija