Jump to content

Bučni radovi u stanu traju duže od 1 godine


Deenn

Preporučene objave

Poštovanje! Imam pitanje o legalnosti dugotrajne buke. Prošle godine u 3. mjesecu je susjeda s kata iznad napravila poplavu u svom stanu, što je inicijalno dovelo do manje štete nama kat niže. Susjeda je odbila otvoriti vrata 2 tjedna, hitne intervencije nisu htjele uči bez policije, a policija a nije htjela izaći za to. Zbog vode su neke neodržavane cijevi u njihovom stanu popustile, aktivno je curila voda, i u konačnici nam je cijela kuhinja bila uništena. Nakon značajno vremena smo se dogovorili (van suda), i ona je pokrili troškove obnove u našem stanu. Nažalost, od tad traju radovi u njenom stanu. I OK, razumijem, stan se mora obnoviti. I kod nas su bili radovi 4 dana (s tim da smo sve bušilačke/razbijačke radove obaviti isti dan, s najavom cijeloj zgradi). S obzirom na količinu štete kod nas kat niže, ne mogu ni zamisliti kako je kod nje izgledalo. Živimo u gradu, živimo u zgradi, posve je jasno da ne može uvijek biti mir, da su povremeni radovi dio takvog života. Ali ovo traje već preko godinu dana. Nekad krene već ujutro u 6, razbijanje, čekićanje, bušenje. U 1 ujutro/po noći se miču ormari jer moleri dolaze ujutro. Popodne moram sastanke na poslu prekinuti (remote work) jer su susjedi odlučili baš tad bušiti i jednostavno se ne čuje što govorim u mikrofon. Tuširam se u 20:30 navečer i moram izjurit van iz tuša jer su počeli bušiti direktno iznad mene, ogromna buka od koje mi onda nekoliko minuta kasnije još zvoni u ušima. Nema nikakve najave radova, nema nikakvog "ritma" u radovima, samo nam se odjednom krenu trest zidovi. Susjeda u potpunosti odbija kontakt s nama - ljuta je što je morala platiti štetu u našem stanu. Što se tiče drugih susjeda, oni joj povremeno izađu, bude malo međusobnog izderavanja na hodniku, i onda se svi zadovoljni vrate u svoje domove i buka nastavi.

Opet želim naglasiti, razumijem da su radovi i buka zbog istih normalni i očekivani u gradskim zgradama. Problem je dugotrajnost (početak 3. mjesec 2021., zadnje bušenje je bilo danas, 7.5.2022. u 11:04) i nepredvidivost. Teško je živjet "normalan život" - moram istrčat iz tuša ili se dić s WCa da očuvam sluh, TV se ne može gledati jer se pola vremena ne čuje, kuhanje se smanjilo jer smo nekoliko puta našli male komadiće stropa u hrani ("mrvice" stropa padaju kad se iznimno jako lupa), dovodi mi do problema na poslu s bukom tijekom sastanaka, i još mnogo drugih "malih" stvari. Jesu li tako dugotrajni radovi i takav stohastičan pristup radovima legalni? Postoji li bilo što što bi se moglo napraviti da se ti glasni radovi ograniče na neke dane/vremena, ili da barem bude neka najava? Ne želim neke odštete, ne želim susjedu oštetit, samo želim moći leć u krevet, zaspat i probudit se po svom životnom ritmu, a ne po njihovim radovima; želim se moć probuditi bez grča u stomaku jer mi netko gotovo svaki dan buši iznad glave.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija