Jump to content

Nasljeđivanje nakon par generacija


nikica1992

Preporučene objave

Pozdrav svima,

Da pokušam objasniti...Mama je oporučno nasljedila više komada zemlje iza ujca (bakin brat). Jedan komad zemlje je isti ostavio oporučno međutim on nije naveden kao vlasnik u zemljišnim knjigama nego njegova mama (meni dođe prabaka). U posjedovnom listu je naveden ujac. Nakon što je mama umrla brat i ja smo sporazumno dogovorili raspodjelu imovine i ja sam se odlučio prihvatit ovog zamršenog dijela. U rješenju o ostavinskoj raspravi smo stavili da ja nasljeđujem tu parcelu kao "vanknjižno vlasništvo" da u budućnosti ne moramo opet otvarat ostavinsku za naknadno pronađenu imovinu. 

S obzirom da za navedenu parcelu ne postoji niti jedan zakonski nasljednik osim mene, a jedan daljnji rođak se ne protivi mom upisu vlasništva mene zanima na koji način sada to riješit? Kako da zbilja dokažem vlasništvo nad nečim što je netko oporučno ostavio, a taj nije sam sebe uspisao u zemljišne knjige? I naravno koliko će taj postupak trajat i koštat?

Hvala na pomoći :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija