Jump to content

Godišnji nakon Dopusta za njegu djeteta s težim smetnjam


dea111

Preporučene objave

Molim savjet vezano za godišnji odmor po povratku na posao, a nakon korištenja Dopusta za njegu djeteta s težim smetnjama u razvoju. 

U 2014. sam otišla prvo na očuvanje trudnoće, u istoj godini sam rodila, do ove godine sam koristila prvo Rodiljni dopust, pa Roditeljski dopust, i sve do sada Dopust za njegu djeteta s težim smetnjama u razvoju.

Na koliko godišnjeg imam pravo u ovoj godini? 

Da li se prema meni postupa kao prema nekome tko je tek počeo raditi, pa stječem dane godišnjeg srazmnjerno od kada sam započela s radom, i tek nakon 6 mjeseci nakon početka rada? Takvo tumačenje sam dobila.

Nigdje ne pronalazim niti primjer ovakvog dugotrajnog izostanka s posla, a Zakon o radu, članak 84 je ograničen samo na novopečene majke koje izostaju s posla najviše godinu i pol.  

Moram napomenuti, nikakav godišnji odmor nisam koristila uopće od kad sam otišla, poslodavac se nije s tim složio da on ima bilo kakve troškove za mene dok nisam na poslu. Možete zaključiti da je riječ o privatniku i bilo kakvo svoje pravo želim zahtijevati moram imati čvrsto uporište u zakonu. Također se već i problem javio to što radim na pola radnog vremena pa mi po njihovoj teoriji pripada i pola godišnjeg odmora, ali za to sam našla članak. 

Hvala na savjetima

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija