Jump to content

Korupcija na sudu?


Tofffsy

Preporučene objave

Prica se da korupcija na sudu kod nas postoji. I naravno da vjerujem u to kad vidim neke bas nakaradne presude, tipa Horvatincic. No, sada me brine dogada li se i meni trenutno. Imala sam rociste u kojem sam kao stranka svjedocila jos jednom, protiv mog bivseg poslodavca za kojeg smatram da mi je protuzakonito prenio ugovor na stranu firmu koja mi je odmah pokusala dati otkaz. Ja sam naslutila da bi to moglo ici u tom smjeru, pa sam se jos prije prijenosa ugovora usprotivila prijenosu ugovora, jer realno do prijenosa poslovanja nije doslo. Poslovanje ni u jednom trenutku nije nastavljeno. Samo su nasi ugovori preneseni i nama dan otkaz isti dan. Na zadnjem rocistu je sutkinja bila bas super i vidjelo se da “kuzi” stvar. Bila je spremna pazljivo saslusati sto svjedoci govore. Suprotna strana je vidjela da stvari ne idu u dobrom smjeru po njih pa je njihov odvjetnik postao jako nervozan. Ovaj puta potpuni obrat situacije.  Sutkinja meni, koja sam svjedocila jos jednom, na njen poziv, na zavrsnom rocistu ne daje da govorim bitne stvari, i u zapisnik unosi mozda 20% onoga sto sam rekla, i to dosta iskrivljeno. I moja odvjetnica je to uocila. Sav trud moje odvjetnice da u zapisnik ude prava stvar, bio je neuspjesan. Trenutno se cini da je spor izgubljen, sa tim da nam ni zalba vjerojatno nece pomoci jer moje svjedocenje je skoro protiv mene, ovako uneseno u zapisnik. Sta mogu uciniti u ovoj jadnoj drzavi? Sumnjam da je prljava korporacija povukla svoje veze i utjecaje, i da sam ja kuhana i pecena u ovome. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 mjeseci kasnije...

Puno Vam hvala! Ubuduće ću se i sama više boriti jer sam sada shvatila koliko je svako slovo i zarez bitno. Baš mi je nedavno stigla očekivana presuda i dovršavamo žalbu. Šokirana sam kako je zanemareno baš sve što ide meni u prilog do mjere da dokazi uopće nisu razmatrani, a nije ni objašnjeno zašto nisu. Ne samo što je protiv mene uzeto kao bitno, sve ono što je pogrešno ušlo u zapisnik, već su i neke stvari totalno izvrnute u odnosu na ono kako piše u zapisniku. Užasno mučno iz tog kaosa nešto izvući i napraviti suvislu žalbu, a ne demantirati riječ po riječ na 100 strana. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Kod nas korupcija na sudovima ne da postoji - nego je vrlo raširena pojava. U toj mjeri je raširena i tolerirana da smo se izgleda vratili na postavke sudovanja iz turskog doba: slučaj dobiva stranka koja više plati. Ili postoji neki drugi interes da se stranka koje je nešto skrivila, zaštiti po svaku cijenu.

Tužio sam RH da mi naknadi štetu koju je prouzročio sudac svojim nezakonitim i/ili napravilnim postupanjem. Sve je išlo po PS-u. Prijedlog na državno odvjetništvo, pa tužba općinskom sudu. Zakonodavac je napravio grubu pogrešku kad je općinskim sudovima dao u zadatak da sudi o nezakonitostima sudaca Županijskog suda. Tako da od općinskog suda ne treba ništa ni očekivati osim pripreme za žalbeni postupak. Žalba je podnesena (prije 2 godine) i ovih dana je županijski sud odbio moju tužbu. Glede postupka to je obična sramota i pljuska u lice svakoj dobronamjernoj osobi. Naime, svi moji predloženi dokazi su odbijeni još na sudu prvog stupnja. Bez obrazloženja. U žalbi na ŽS naveo sam u 17 točaka detaljno obrazloženo u čemu je sve sudac postupio suprotno zakonu. I što se dogodilo? Županijski sud nije odgovorio niti na jednu točku. Potpuno ignoriranje tužitelja, zakona i ustava jer takvo suđenje nije pošteno suđenje. U posljednjoj odluci samo se ponavljaju nebuloze koje je ODO smislilo i koje se ponavljaju od prvog prijedloga, pa presude na sudu prvog stupnja, pa sad ŽS, sve isto, sve copy/paste, a odgovora na sasvim jednostavne argumente i dokaze o kršenju zakona kao da nitko nije ni vidio ili nije htio vidjeti. I to je pravosuđe jedne države članice EU? Sramota kamo god da se okreneš.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija