Jump to content

Nepravilnosti u energetskoj obnovi stambenih zgrada


Davor80

Preporučene objave

2019. godine je za našu stambenu zgradu napravljen Projekt energetske obnove. Naplaćen je 25 tisuća kuna. Prije nekoliko tjedana stiže ponuda iste firme koja ga je napravila, uz obrazloženje kako je "sukladno novom stanju i novim zakonima" potrebno napraviti novi projekt za 18 500 kuna i novi troškovnik za 7500 kuna.  Uvidom u taj "novi" projekt, ustanovljeno je da se na svakoj stranici nalazi datum izrade prvog projekta, iz 2019. godine. Jedina izmijenjena stavka su ukupni troškovi, ali datum na toj stranici je također ožujak 2019.g. Isto tako nije izmijenjen niti broj projekta TD xxxx/2018. Sam projekt nije usklađen s novim Uputama za prijavitelje EO VSZ NPOO od strane FZOEU u dijelu koji se odnosi na prihvatljive i neprihvatljive troškove. Naime, u novom pozivu izmjena stolarije se smatra neprihvatljivim troškom, dok je ista i dalje stavka u projektu I pripadajućem troškovniku. Pojednostavljeno rečeno, ovakav projekt će u startu biti odbijen jer ne zadovoljava uvjete javnog poziva od 1. 4. ove godine., ali je zadovoljavao uvjete javnog poziva iz 2016. godine. Temeljem navedenoga zanima me da li s obzirom na tekst ponude po kojoj je napravljena narudžba ima elemenata za tužbu za prijevaru? Zahvaljujem na iznesenom mišljenju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Na kraju cijele ove sulude priče, pametnjakovići nisu čak ni uspjeli na vrijeme podnijeti zahtjev, pa je sada već 50 tisuća kuna odlepršalo u vjetar. Samo na projekte i troškovnike. I to već drugi put! Mogućnost pravne zaštite je, pretpostavljam, nikakva, jer što demokratska većina suvlasnika odluči, to manjina koja posjeduje mozak može samo mirno otrpjeti. Uz presudnu pomoć čudno sročenih hrvatskih zakona i pravilnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija