Jump to content

Obeštećenje za zemljište koje prema GUP-u treba biti cesta


neaktivni

Preporučene objave

Poštovanje,

naslijedio sam zemljište u Slav. Brodu u Naselju na kojemu je prema GUP-u Slav. Brod još iz 2007. predviđena cesta širine 8m i sa po 1m sa svake strane kao staze za pješake. Radi se o više od 500m2.

Ono sto me zanima, da li je Grad dužan obeštetiti vlasnika (mene) radi gradnje ceste koja će biti u interesu grada, jer graniči sa gradskim zemljištem na kojemu je predviđena gradnja stambenih zgrada (Stanovi za mlade)?

Zadnje što mi je poznato da u ovakvim slučajevima grad je dužan isplatiti obeštećenje prema tržišnim uvjetima. Čak ne bi bilo moguće ovakvo nešto niti pokloniti gradi jer se radi o većoj parceli na kojoj nije moguća gradnja objekata. Vrlo lako moguće da je moja informacija Outdated, stoga moguće i da nije više aktualna.

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima.

LP,

Vedran

 

 

 

uređeno: od neaktivni
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da su Vas dužni obeštetiti i to će svakako učiniti. Glavno je samo pitanje KADA. U kojem stoljeću, a ako ste sretni, desetljeću. Imam jedan službeni dokument još iz devedesetih godina prošlog stoljeća gdje me Grad pita da li sam zainteresiran za prodaju parcele zbog proširenja prometnice. Naravno da jesam. Na tome je ostalo. Gradovi stavljaju masovno šapu na neizgrađeno zemljište građana, "rezervirajući" ga za neke svoje namjene za mnoga iduća desetljeća. Negdje će biti škola, negdje će biti cestica, negdje parkić,  ali tek kada se jedinica lokalne uprave i samouprave to konačno sjeti izgraditi na terenu. Do tada možete biti vlasnik milijunski vrijedne imovine, ali u isto vrijeme goli i bosi. Znam jednog nesretnika s pet tisuća kvadrata u zelenom pojasu. Da je bar stambena zona, već bi bilo 50-100 eura po kvadratu. Naravno da mu ne dozvoljavaju prenamjenu. Nemojte se previše uzrujavati, jer je takva situacija i u jednoj Švedskoj, samo što kod nas proces privođenja javnoj namjeni kao da ipak traje par desetljeća duže.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija