Jump to content

Podjela troška kanalizacije novogradnje


pčelica maja 2

Preporučene objave

Napravljen je projekt kanalizacije za 3 nove kuće. Jedan od investitora odustao je od gradnje, pa sam se dogovorila sa preostalim investitorom da troškove kanalizacije podijelimo po pola. Kanalizacija je dovršena u 2.mj.2021.g.

Treći investitor je u međuvremenu svoju parcelu prodao novom vlasniku, kojeg sam pismeno upoznala sa činjenicom da smo kanalizaciju platiti ja i drugi investitor (svaki po 9.000 kn) i da nam mora vratiti 1/3 troška prije spajanja na kanalizaciju. On se na to oglušio, nakon podizanja kuće spojio se na kanalizaciju i to za vrijeme dok ja nisam bila u kući. Šaht je u mojem dvorištu koje je omeđeno ogradom. Ja u toj kući boravim povremeno. Dakle, povrijedio je moj posjed i financijski oštetio mene i drugog investitora. Šta možemo učiniti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjeda ste se vjerojatno odrekli kada ste potpisali da na Vašem dvorištu smiju napraviti šaht. Ako je izvedba instalacije u cijelosti u skladu s projektom, ostaje samo pitanje od koga potraživati naknadu. Od investitora koji je otišao ili od kupca koji će vjerojatno tvrditi da nije ništa znao o dogovorima između investitora. Osobno, ne bih platio ni lipe povrh kupoprodajne cijene na ime problema za kojeg nisam znao, ali bih još manje uopće ulazio u ovakvu nesređenu situaciju s objektom čija kanalizacija tek treba biti izvedena na tuđem zemljištu. Investitor me uvjerava da je sve u redu, a ja mu vjerujem na riječ. U ovakvoj Hrvatskoj, pomalo nestvarno. Izgleda da je bilo prilično povoljno pa koga briga za možebitne probleme.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam se odrekla posjeda, na tom posjedu imam novoizgrađenu kuću koja je priključena na kanalizaciju u veljači prošle godine. Nisam nikome ništa potpisivala. Kanalizacija je napravljena prema projektu ovlaštenog projektanta. Novi vlasnik treće parcele kaže da mu je prethodni vlasnik rekao da je priključak plaćen. To je istina, ali izgleda da smo nas dvoje, koji smo to platili, ispali budale, a on će lijepo doći na gotovo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija