Jump to content

Broj dana godišnjeg kada radnik radi svaku drugu subotu


vodeni

Preporučene objave

Pozdrav, imam nekoliko pitanja.

 

1. Radno vrijeme mi je takvo da jedan tjedan radim ujuro (svaki dan osam sati), a drugi tjedan radim popodne i taj tjedan mi je radna subota (u subotu radim osam sati, a ostala 32 sata su raspoređena od ponedjeljka do petka u popodnevnoj smjeni). Na koliko dana godišnjeg odmora imam pravo? Jer u zakonu pišu samo opcije 20 dana za petodnevni radni tjedan i 24 dana za šestodnevni radni tjedan pa ne znam koja od tih opcija se odnosi na mene ili možda postoji opcija 22 dana godišnjeg? Stvar je u tome da se meni ona subota koja mi je po rasporedu radna računa kao dan iskorištenog godišnjeg.

2. Ako radnik završava radni odnos kod poslodavca s 30.06., a radio je kod istog poslodavca od početka godine te odrađuje otkazni rok u trajanju od mjesec dana (dakle cijeli lipanj), ima li pravo na korištenje razmjernog godišnjeg tijekom trajanja otkaznog roka?

3. Nastavno na drugo, ako poslodavac kaže da ne želi radniku odobriti korisštenje godišnjeg tijekom otkaznog roka nego isplatiti dane godišnjeg na koje radnik ima pravo, mora li radnik na to pristati? Ili može birati hoće li korsititi godišnji ili da mu se ti dani godišnjeg isplate? Smije li poslodavac radnika natjerati da radi te dane godišnjeg koji mu pripadaju jer poslodavcu više paše da te dane isplati?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija