mariopro objavljeno: 17. svibnja Dijeli objavljeno: 17. svibnja (uređeno) Drzavljani Bosne i Hercegovine mogu otplatit zatvorsku kaznu ak ne zele ic u zatvor (25 eura dan zatvora). Mislim da bi bilo odlicno imat tu opciju kao Hrvat isto. Ako zivis u Hrvatskoj, i imas hrvatsko i bosansko drzavljanstvo. Mozes ako napravis neko kazneno djelo (npr. skrivis neku nesrecu sa smrtnim ishodom), samo reć da zelis sluzit tu kaznu u Bosni. A, u Bosni im samo platis keš umjesto da ides u zatvor (25 eura po danu zatvora). (Nesto malo preko $9k za cijelih godinu dana zatvora) Evo o cemu pricam: https://www.google.com/amp/s/express.24sata.hr/amp/top-news/otkriveno-kako-hrvatski-krimosi-placaju-kazne-u-bosni-23580 Jel pametna ideja domoć se nekak bosanskog drzavljanstva? I ima li neka kvaka u tome? uređeno: 17. svibnja od mariopro Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Miran89 odgovoreno: 18. svibnja Dijeli odgovoreno: 18. svibnja Kvaka je da hrvatska država ne priznaje te iskupljene kazne (od nedavno) i da se to može samo za lakša kaznena djela. drot13 i mariopro 2 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mariopro odgovoreno: 25. svibnja Autor Dijeli odgovoreno: 25. svibnja Dana 18. 05. 2022. u 16:57, Miran89 je napisao: Kvaka je da hrvatska država ne priznaje te iskupljene kazne (od nedavno) i da se to može samo za lakša kaznena djela. U kojem smislu ne priznaje? Jel to znaci da funkcionira za laksa kaznena djela? Ima li neka kvaka ak samo koristis za laksa kaznena djela? Jel postoje jos neki benefiti, i neke negativne strane ak imas drzavljanstvo u bosni? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Miran89 odgovoreno: 28. svibnja Dijeli odgovoreno: 28. svibnja U smislu da je nedavno bilo na Telegramu da je neki "poduzetnik" otišao u Bosnu, vratio se s papirom da je platio ("odradio") kaznu i da mu nije prošlo. Završio je u zatvoru. Za te kvake ne znam, ali očito da ne prolazi više osim ako nemaš nekog tko te štiti. Jedini benefit bh državljanstva koji mi pada na pamet jest kupovina poljoprivrednog zemljišta bez ograničenja i mogućnost putovanja u neke države bez vize za koje treba viza ako se ide s hrvatskom putovnicom (tipa Rusija). mariopro i drot13 2 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mariopro odgovoreno: 30. svibnja Autor Dijeli odgovoreno: 30. svibnja Dana 28. 05. 2022. u 17:39, Miran89 je napisao: U smislu da je nedavno bilo na Telegramu da je neki "poduzetnik" otišao u Bosnu, vratio se s papirom da je platio ("odradio") kaznu i da mu nije prošlo. Završio je u zatvoru. Za te kvake ne znam, ali očito da ne prolazi više osim ako nemaš nekog tko te štiti. Jedini benefit bh državljanstva koji mi pada na pamet jest kupovina poljoprivrednog zemljišta bez ograničenja i mogućnost putovanja u neke države bez vize za koje treba viza ako se ide s hrvatskom putovnicom (tipa Rusija). Hvala vam puno Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.