Jump to content

Kako pronaći nasljednike umrle osobe


dea111

Preporučene objave

Moj otac je vlasnik polovice neke zemlje koju bi htio prodati lokalnom OPGu, sva zemljišta u okolici kupuju, a moj tata iskreno niti ne zna gdje je to zemljište, niti ga je ikada koristio, dobio ga je u nasljedstvo od svoje mame.

Problem je sa vlasnikom druge polovice tog zemljišta. Taj čovjek je mrtav minimalno 30 godina. On je bio zet od bakinog drugog supruga. Baka je odavno umrla, taj njezin drugi suprug isto. Imao je kćer koja je umrla puno prije svog oca i njezino vlasništvo je nasljedio njezin suprug. Djece nisu imali, a i taj suprug je umro nekoliko godina nakon nje. 

Nama je poznato da su kćer i zet imali i stan u Zagrebu i da je taj stan nasljedio neki njegov nećak, znamo čak i adresu stana jer je navedena u vlasničkom listu tog poljoprivrednog zemljišta, ali ne znam koji je to točno stan, ima ih dosta u toj zgradi. Ne znamo nikakve podatke o tom nećaku. Nije nam poznato zašto se ta zemlja nije uvrstila u ostavinu i prebacila na nasljednika, vjerojatno se nasljednik samo za stan interesirao. 

Kako možemo doći do tog nasljednika? Da se sredi prvo vlasništvo te zemlje, pa da se onda proda. Ono, čovjek će dobiti novac za nešto za šta nije niti znao da ima. 

Može moj tata prodati samo tu svoju polovicu, svakako će taj OPG koristiti cijelu zemlju, ali rado bi čovjeku riješili papire koliko god možemo. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Ne znam kako bi drugacije objasnila nego sam napisala u prvom postu.

Znaci vlasnik polovice tog zemljista koji ima i moj tata zove se Ivo Ivic, Markova 33, Zagreb (recimo)

Za njega znamo da je umro i da ga je nasljedio necak, kojem ne znamo ime.

Na adresi Markova 33 nalazi se zgrada sa 30ak stanova. Uvidom u katastar.hr (linkom na gruntovnicu) vidimo da niti jedan stan nema vlasnika pod imenom Ivo Ivic.

Znaci da je provedena ostavinska rasprava i necak je stan prebacio na sebe. Mozda jos glasi na njega, a mozda ga je i prodao. Ali mi ne znamo necakovo ime.

Znaci mene interesira kako dobiti podatak o ostavinskoj raspravi nakon pokojnog Ive Ivica, Markova 33, Zagreb? Nemamo nikakve druge podatke, jedino jos znamo da je umro negdje u 90tima.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija