Jump to content

Prekršaj za vožnju u alkoholoziranom stanju


Neznalac22

Preporučene objave

Naime, zaustavili me te napuho 1.1 promila dobio novcanu kaznu od 5000 odnosno 2/3 u roku od 8 dana, te oduzimanje prava na voznju na 3 mjeseca. Mislio sam ulozit zalbu jer si ne mogu priustit taj vremenski period bez mogucnosti voznje. Vidio sam u prijasnjim postovima kako je u zalbi najbolje priznati krivicu, pokajati te dati razlog zalbe. E mene sad zanima ako ja to uradim jel se to odnosi i na novcanu kaznu? Imam neki osjecaj da ne, te u tom slucaju zbunjuje me to da u prekrsajnom nalogu pise da zastitna mjera zabrane upravljanjem motornim vozilom pocinje teci od izvrsnosti/pravomocnosti odluke, odnosno protekom roka za dragovoljno izvrsenje ili protekom 8 dana od dana pravomocnosti. Odnosno, sto u slucaju da se zalim i oni prihvate moju zalbu kad ta mjera pocinje vrijediti? Ispricavam se na duzem postu i hvaka unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • drot13 je promijenio naziv u Prekršaj za vožnju u alkoholoziranom stanju

Ako se žališ, sad ne plaćaš ništa (ni kaznu ni troškove) i normalno voziš do konačne (izvršnosti) sudske presude.

Prigovor šalješ na policijsku postaju koja ti je izdala prekršajni nalog, a oni sve šalju na sud. Sud te pozove da daš svoj iskaz ili odluči po tvom obrazloženom prigovoru (što je bolje ako ne želiš ići na sud). To obično traje nekoliko mjeseci, a nekad i duže od godine dana.

Uz priznanje sud vrlo vjerojatno smanjuje novčanu kaznu, a vjerojatno i zabranu (ako ti je prvi put i dr. olakotne okolnosti).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U redu, puno hvala na brzom i preciznom odgovoru. Jos me samo zanima jedna stvar. Naime, ja imam trenutno boraviste u BiH, te prebivaliste u Zagrebu. Ali, trenutno nikog nema na toj adresi u Zagrebu kako mi se obitelj seli. Mogu li ja u zalbi predloziti adresu slanja od na recimo nekog clana obitelji na drugoj adresi kako bih bio u mogućnosti znati kada pismo dodje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija