Jump to content

Oštećenje plinomjera


JackieBrown

Preporučene objave

Poštovani,

Javljam Vam se s jednim povećim problemom u kojem sam se nenadano našla.
Nedavno sam od strane GPZ dobila kaznu od 13.931,33kn kao "naknadu za neovlaštenu potrošnju plina".
Naime, ne radi se o "krađi" plina već o oštećenju plinomjera sa gornje strane (puknuta je plastika, a shodno tome oštećena i unutarnja plomba plinomjera). Plomba DZM s vanjske strane je u redu, te nema oštećenja, niti pokušaja oštećenja iste. 
Od zamjene plinomjera do danas je prošlo godinu dana i ja sam tek nedavno, točnije 19.5.2022., saznala da je plinomjer utvđen kao oštećen (plinomjer je mijenjan 16.6.2021). 
Gledajući na potrošnju plina unazad par godina, te otkako je plinomjer zamijenjen NOVIM, potrošnja plina je IDENTIČNA te je očigledno da se radi o oštećenju BEZ NAMJERE da se ošteti GPZ. 
Mi smo prije par godina išli u KOMPLETNU renovaciju kuće u svrhu poboljšanja izolacije, te mogu samo pretpostaviti da je oštećenje nastalo u tom periodu tijekoom grubih radova (skidanje lamperije, žbukanje zidova i sl.) od strane izvođača koji su nam očigledno prešutili spomenuto oštećenje. 
Dan kada je kazna stigla, otišla sam u GPZ kako bi pokušala riješiti situaciju, no rečeno mi je da dođem 23.5.2022. pošto je gospodin zadužen za predmet bio na godišnjem odmoru. 23.5.2022. sam dobila na uvid fotografije oštećenja i vrlo je očito da je oštećenje nastalo slučajno, bez ikakve namjere (nepravilno puknuta plastika u obliku trokuta, vjerojatno sa komadićem otkinute plastike još u plinomjeru). Sigurna sam da ljudi koji STVARNO krše zakon te pokušavaju NAMJERNO oštetiti GPZ, to rade ipak profesionalnije, skoro pa neprimjetno. 
Ja Vam ljubazno molim za bilo kakav savjet u vezi ovoga, ne osjećam se krivom za "krađu" i ljuta sam što se ovakve stvari ne utvđuju na malo podrobniji način a ne samo pogledom (npr. vještačenje brojčanika) - sigurna sam da mora postojati razlika kada netko NAMJERNO ošteti plinomjer i kada se to dogodi SLUČAJNO. 

Unaprijed zahvaljujem da bilo kakvom savjetu 
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pošaljite prigovor s objašnjenjem, pa ćete vidjeti odgovor. Tu se ne radi o kaznenom djelu, nego o ugovornom odnosu između vas i plinare, a ako se nećete moći dogovoriti, tužit će vas, pa ćete se na sudu braniti. Sad, kakve su prognoze u eventualnom sudskom postupku, nemam pojma, naletit će netko kome je poznato...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija