Jump to content

Kazna zbog izvanrednog nadzornog zdravstvenog pregleda


Matilda657

Preporučene objave

Pozdrav svima, trebam savjet kako dalje postupiti.

Naime, zbog depresije (dijagnozu mi je postavila doktorica opće medicine) sam bila upućena na izvanredni zdravstveni pregled. Na pregledu mi je utvrđeno da sam sposobna (uz popratne komentare kako doktorica opće medicine može postavljati takve dijagnoze) te sam dobila ograničenje na 10 godina radi nošenja naočala i visoke dioptrije. S obzirom da nisam upućena u cijelu tu proceduru, a i studiram izvan Hrvatske te nisam bila u mogućnosti boraviti duže u Hrvatskoj, izuzev obavljanja pregleda, upitala sam svoju doktoricu trebam li osobno odnijete uvjerenje u policijsku postaju ili to oni međusobno šalju jedni drugima, rečeno mi je to se to sve automatski obavlja i da se ništa ne brinem. E sad, ja sam danas zaprimila obavijest o kazni u iznosu od 1000 kn jer nisam izvršila pregled/dostavila uvjerenje. Kontaktirala sam policiju gdje mi je gospođa ponavljala da bih ja trebala znati da moram sama dostaviti jer tako svi drugi rade. Komentar na moju doktoricu je bio da taj pregled nema veze s doktorima nego samo s policijom. Onda sam opet kontaktirala doktoricu koja mi tvrdi da je nastala greška u komunikaciji policijske postaje i ustanove koja je izvršila pregled. 

E sada, pošto sam ja iznimno bijesna jer svatko ima svoju verziju priče, htjela bih napisati žalbu na to nakon što dođe rješenje jer sam sve obavila na temelju njihovih naputaka i taj zadnji korak nisam izvršila jer sam dobila krive informacije. Kontaktirala sam jednog odvjetnika čiji je savjet da platim tu kaznu u roku od 3 dana i izbjegnem daljnje procedure. S obzirom da policijska postaja nije dobila uvjerenje, ne mogu očekivati ni povrat novaca za pregled. I plus uz to bih još trebala platiti kaznu. I da, iz ustanove u kojoj sam obavila pregled su mi danas mail-om javili da sam trebala uvjerenje sama odnijeti, a dok sam bila na pregledu su mi rekli da ga trebam odnijeti svojoj doktorici.

Također, iz Hrvatske sam se odselila u drugom mjesecu i uredno sve odjavila, a obavijest je došla na hrvatsku adresu i ja ju nisam osobno preuzela.

Kao što sam na početku napisala, molila bih za savjete. Je li mi bolje pisati žalbu nakon što dođe rješenje ili podmiriti kaznu do kraja tjedna? Jer inat je više za ovu prvu opciju, a razum za drugu 😁

 

uređeno: od Matilda657
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je došao prekršajni nalog na 1000 kn napišeš prigovor da nisi znala da ti moraš dostavit uvjerenje jer su ti drugačije rekli (i u prilogu dostavit kopiju uvjerenja da se vidi datum) te tražiš oslobođenje od kazne tj.sudski ukor.

Inače ustanove šalju policiji uvjerenje samo kad se ne prođe liječnički jer im je to obaveza.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija