Jump to content

Oporuka sa isključivanjem sinova.


Merlo De Graia

Preporučene objave

Poštovani, želim sastaviti vlastoručnu oporuku. Razveden sam, živim u zajeničkok kući (koju sam ja napravio) sa više stanova. Suvlasnici smo bivša supruga i ja 50:50% Imamo 2 zajednička sina četrdestih godina, a ja još jednog vanbračnog (30). Bračnim sinovima koji žive sa majkom (bivšom ženom) u našoj kući ne želim ostaviti ništa iz razloga što ne pomažu ništa za kuću i oko kuće, alkoholičari su, narkomani, kockari, ljenčine, neradnici, žive razvratno, kradu mi stvari i alat, neodgovorni su, bezobrazni i drski prema meni, imaju dugova. Pritišću ih gencije za naplatu dugova. Mislim da bi bilo koju nekretninu koju bi naslijedili blokirale i uzele banke ili agencije za naplatu dugova (možda i neke privatne osobe). 

Pitanja: Da li su to dovoljno dobri razlozi da ih isključim iz nasljedstva, tj. da im ne dam ništa pa ni  nužni dio? Oni će svejedno dobiti od majke pola moje kuće koji je majka dobila prilikom našeg razvoda. Napominjem da mi je jedan o ta dva bračna sina bio nekoliko puta u komunama za odvikavanje od droga, i nekoliko puta na Rabu na lječneju od alkholizma. Drugi moj bračni sin pije, i teški je ovisnik o kocki i klađenju (već oko 25 god), pa je to razlog da su ga žena i sin (moj unuk) napustili.

Vanbračnom sinu ostavio bi dio stare kuće koja nije baš sređena, ima struju i vodu ali nema kanalizaciju (trebo bi se priključiti). i eventualno neku poljoprivrednu parcelu. Da li bi se to onda računalo kao nužni dio ili mu moram ostaviti jedan od 3 stana kojih sam vlasnik u novoj kući?

Ako nisam bio jasan ili potpun napišite pa ću nadopuniti.

Da li ima neke zapreke da većinu nekretnina, pokretnina, imovine, novca, dionice, ostavim sadašnjoj nevjenčanoj supruzi koja živi kod mene (oko 2 godine) koja mi jako dobra i pomaže u svemu? Da li bi situaciju olakšalo da se vjenčamo?

Zahvaljujem na odgovoru

Lijepi pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija