Jump to content

Izmjena ugovora o kupoprodaji nekretnine


Humble

Preporučene objave

Prije 6 mjeseci je sklopljen ugovor o kupoprodaji nekretnine kojim je kupac kupio suvlasnički dio cijele zgrade koja još nije bila etažirana. Stvarna namjera prodavatelja i kupca je bila kupoprodaja konkretnog stana u toj zgradi kako je i navedeno u ugovoru. Kupac svoj suvlasnički dio nad nekretninom nikada nije uknjižio. Etažiranje je u međuvremenu provedeno i kupac se sada želi uknjižiti na konkretan stan.  Hoće li u ZK prihvatiti uknjižbu na stan ako se uz postojeći ugovor o kupoprodaji priloži tabularna izjava kojom se dopušta uknjžba vlasništva nad stanom iako je u ugovoru kao predmet kupoprodaje naveden idelani dio cijele zgrade ili treba raditi aneks ugovora kojim se drugačije definira predmet kupoprodaje? 

Postojeći ugovor je ovjeren kod javnog bilježnika, ugovorena cijena je plaćena u potpunosti i na temelju tog ugovora je već plaćen porez što me onemogućava da stari ugovor u potpunosti zanemarim i sklopim novi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija