Jump to content

Kazna za prebrzu vožnju


FatHobbit

Preporučene objave

Pozdrav svima,

Ovo mi se prvi put desilo da me policajac zaustavio i rekao da će mi poslati na adresu kaznu za prebrzu vožnju. U nastavku ide opis situacije i da li šta mogu napraviti vezano uz isto.

 

Naime vozio sam po magistrali, i blizu Pakoštana je bila velika ravnica sa naravno isprekidanom linijom, vozila su se 3 automobila ja mislim zguranih jedan iza drugog. S obzirom da je bila velika ravnica i 3 auta su bili dosta nagurani jedan iza drugog, te u suprotnom smjeru nije apsolutno nikoga bilo na vidiku odlucio sam preteci sva 3 vozila ispred sebe. Pošto imam jak auto, 570 konja stisao sam jako gas kod preticanja da ih prestignem sto brze i da moram prijeci sto manje puta tokom preticanja, da se sto prije vratim u svoju traku. Vjerojatno sam potegao 120-130 tu dionicu od 50-100m dok ih nisam pretekao. S obzirom da se auto isto jako cuje, valjda me policajac cuo i nakon nekih 5 minuta je bio iza mene.

Iako čudna je priča. Ja sam odradio preticanje, i nakon nekih 5 min vidim motor policijski se vozi iza mene, nije imao rotirke ni ništa niti mi je signalizirao da stanem. Zatim sam oprezno i lagano pretekao vozilo ispred sebe te ga je pretekao i on, zatim je vozio još malo iza mene i pretekao mene i vozili smo se nekih 200-300m i pokazao mi je da skrenem desno sa rukom. Kad smo stali mi je rekao da me zaustavio zbog tog preticanja kolone kroz naseljeno mjesto sa velikom brzinom, kao da je bio sa strane i netko javio ili mu rekao da sam pretekao vozila, ne znam uopce ni od kud ni kako, nisam ni skuzio kad se uopce i prvi put stvorio iza mene. Kad me zaustavio nisam se bas snasao sta da kazem, ali nakon kraceg razgovora s njim, ispitivao me oko auta, koliko dode, cime se bavim itd (vozim R8) i rekao da razumije sve vamo tamo i da ce kao prouciti u zakonu da mi dode najmanja kazna i da se mogu zaliti isto, ali eto muci me to, nisam nikad bio kaznjavan, vozim auto vec god dana, oko 20k kilometara, vozacku imam vec 7 godina, nikad prekrsaja itd... Kao rekao je da sam vozio 150-160 kroz naseljeno podrucje, nit je bilo naselja i mislim da nisam toliko vozio, nisam pratio brzinu nego cestu da preteknem sigurno i brzo.

Pa eto ako mi dode kazna i ako se idem zaliti sta uopce reci i kako se zaliti? Jer recimo da jesam napravio prekrsaj ali uistinu vozim odgovorno i pazim, nisam nikog ugrozio.

 

Edit, napomena -- sto se tice prethodnog kaznjavanja, nemam, ali sam se sjetio da sam prije nekih 5 mjeseci bio snimljen s radarom, da sam vozio oko 20 brze od dozvoljenog, tako nesto. Po ljubljanskoj aveniji, u lijevoj traci sam vozio oko 90, a dozvoljeno je 70, bilo je kasno i skoro nikoga na cesti ali radar me snimio, i pisali mi opomenu, iako nisam dobio nikakav papir ni potvrdu ni ništa, tako da ne znam tocno detalje koliko je bilo prekoracenje, zapisao sam si samo datum kad su me usnimili da imam evidenciju.

 

Hvala puno!

uređeno: od Spitfire
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Spitfire je promijenio naziv u Kazna za prebrzu vožnju
prije 13 sati , sivko je napisao:

Što se tiče brzine ne može ti ništa jer ništa nije ni snimljeno.A što se tiče kolone može ti napisat kaznu od 3000 kn na koju ćeš se žalit.

Ako si dobio opomenu od policije znači da si nekažnjavan pa to pridonosi smanjenju kazne.

U redu, hvala puno na odgovoru. Znači sad trebam pratiti poštanski sandučić i čim dođe obavijest o tom prekršaju onda krenuti dalje s postupkom (raditi žalbu)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav! Evo dosla mi je obavijest od policije. Napisali su mi 2 kazne. Kazna za preticanje kolone i kaznu da nisam bio vezan. Iznos kazne za platiti 4000 kn i mjesec dana bez vozacke.

 

E sad kako da se zalim. Jel postoji ikako mogućnost da pomocu zalbe maknem ovu kaznu za oduzimanje vozacke na mjesec dana. I da li sam dobio negativne bodove kakve? Nigdje ne pisu na onom papiru pa pretpostavljam da onda nisam. 

 

Ja sam bio vezan, ali preticao sam kolonu. To je stvarno sta se dogodilo.

 

Srdacan pozdrav! 

IMG_20220610_203912.jpg

IMG-20220610-WA0005.jpeg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav,

Evo konačno uhvatio vremena da se posvetim pisanju žalbe. Ima li netko predložak neki, gledam, ali ne mogu naći predložak za "3. Priznanje prekršaja i prigovaranje na visinu/težinu sankcije"

Prekršajni nalog sam preuzeo u petak 10.06.2022. Pošta je stigla 09.06.2022 ali nisam bio u ZG tada pa sam ga preuzeo dan kasnije. Rok žalbe teče 8 dana od preuzimanja jel? Znači imam vremena do petka?

 

Ovako nekako sam mislio koncipirati žalbu:

 

Izrekao bi kajanje i da nikad nisam bio kažnjavan, da vozim auto već 7 godina.

Da sam preticanje kolone obavio i da priznajem grešku ali da je bila olakotna okolnost jer su sva 3 vozila bila priljubljena jedno iza drugoga i na sigurnom djelu ceste (jako dugačak dio) i bez ijednog automobila iz suprotnog smjera sam obavio preticanje jer su se jako sporo kretali.

Što se tiče pojasa bio sam vezan, vozim sportski auto i na kraj pameti mi ne pada da budem bez pojasa, također policajac se vozio iza mene nekoliko minuta, i da nisam bio vezan vezao bi se tad + auto ima iritantan zvuk koji pišti kad nismo vezani tako da bi me i to podsjetilo da se vežem. Imao sam crnu majicu i možda policajac nije primjetio pojas na meni koji je iste boje ili sam se ja odvezao čim sam stao kad mi je policajac signalizirao da skrenem desno. Ali svakako sam bio vezan.

Molio bi micanje zaštitne mjere jer smatram da nije potrebna s obzirom da sam odgovoran i zrel vozač te mi auto treba jer povezanost od mjesta boravišta je vrlo loša + pomažem puno mami oko posla (najma apartmana). Iskreno mi je žao što se to sve dogodilo i neće se nikada ponoviti. Vezan sam bio, tako da je tu došlo do pogreške, a vozila ispred sebe sam pretekao, preticao bi jedno po jedno ali bili su tik jedno iza drugoga, prvo vozilo je vozilo jako sporo i štopalo promet.

 

 

Jel ta žalba mora biti nekako službeno pisana ili mogu jednostavno iskreno napisati šta se desilo i zašto se žalim, objasniti svoju situaciju?

 

Također još jedno pitanje, vidim da na predlošcima piše "Prekršajni sud u Zagrebu", kojem ja prekršajnom sudu šaljem ako mi je nalog izdala policijska uprava Zadarska (policijska postaja Biograd)

uređeno: od FatHobbit
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poslao sam žalbu, nadam se da će stići na vrijeme kod njih. Poslao sam dns, rekli su da bi trebalo doći do petka. Morao sam odabrati neko najbrže slanje šta su imali inaće bi došlo tek idući tjedan. Objasnio sam sve i izrazio kajanje i rekao da je došlo do pogreške oko pojasa, a za preticanje olakotna okolnost i objasnio situaciju isto i zamolio za ukidanje zaštitne mjere pa ćemo vidjeti šta će biti. Nadam se da bude prošlo.

uređeno: od FatHobbit
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dana 20. 06. 2022. u 16:35, Golf321 je napisao:

Vidi se da si neki normala lik. Trebo si ic na zalbu da izaces pred sudca osobno. Vjeruj mi da bi ti barem ukino zabranu,a mozda i smanjio kaznu.

Pozdrav!

Mislim da mogu bez obzira. Poslao sam im žalbu i sad čekam odgovor njihov. Oni će zvati na ročište i onda ja dođem pred suca, mogu eventualno tražiti ročište u ZG pa da onda bude drugi sudac.

 

Dobio sam povratnicu i vidim na trackingu da su preuzeli žalbu na vrijeme tako da bi sve trebalo biti ok, sad čekam da se jave. Mislim da bi moglo biti sve ok, ali budemo vidjeli.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
  • 4 mjeseci kasnije...

Pozdrav!

 

Evo da se javim.

Kažnjen sam bio za 2 stvari, napisali su za preticanje kolone i za to da nisam bio vezan pojasom, za veliku brzinu nije ni pisalo na kraju, a stavljen je umjesto toga pojas. Takoder je bilo napisano 1mj bez vozacke. Nakon sta sam otisao na sud u Zadar i objasnio sve, nedavno je došla presuda i odbacili su kaznu za pojas, nisu mi oduzeli vozacku i kaznili su me samo za preticanje kolone, sa kaznom od 600kn.

 

Eto sve je ok prošlo na kraju. Jedino ne znam još da li imam negativnih bodova sad s obzirom na ovih 600kn i preticanje kolone, i ako imam koliko vremena treba proči da ako se slucajno desi opet da se mogu pozvati na to da nisam kažnjavan? Jel moguce to uopce :D?

 

Tipa da ako sam čist sad iducih par godina i onda opet bude neka glupost, jel se mogu pozvati opet da nisam kaznjavan ili sam to sad ispucao do kraja zivota?

 

Lijepo pozdrav!

 

 

uređeno: od Spitfire
Izražavanje
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
Dana 17. 12. 2022. u 16:28, sivko je napisao:

2 boda.3 godine od presude se ne možeš vaditi na to da nisi kažnjavan.

Hvala na odgovoru.

 

Također pitanje. Ne mogu naći podatke za uplatu za plaćanje kazne. Naime na email mi ne odgovaraju, a nisam ih uspio ni dobiti u centrali kad sam zvao Općinski sud u Zadru. Naime stalno mi šalju obavijest o odluci poštom u neka čudna vremena i uvijek propustim jer puno putujem, a mama ne može podignuti pošiljku, već se desilo 2 put da su u pošti vračali nazad to pismo šta šalju.

 

Jel mogu ja nekako platiti kazu unaprijed, downloadao sam odluku suda preko e-Predmet i vidim šta je odluka, ali nema nigdje podataka za platiti. Ja bi to najradije platio unaprijed samo da sam miran.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija