Jump to content

Naknada za nezaposlene i ugovor o dijelu

rikelme

Preporučene objave

Pozdrav, 

prijavljen sam u evidenciju za nezaposlene, i primio sam naknadu za prva 3 mjeseca (60%), u međuvremenu sklopio sam jedan ugovor o autorskom dijelu koji prelazi dozvoljen iznos za cca. 1000kn (Temeljem Zakona o tržištu rada (NN 118/18) osoba se prestaje voditi u evidenciji nezaposlenih ako ostvari mjesečni primitak od pružanja usluga prema posebnim propisima ili ostvari mjesečni primitak, odnosno drugi dohodak prema propisima o porezu na dohodak s obzirom na podatak o uplaćenim doprinosima za obvezna osiguranja dobivenih od Središnjeg registra osiguranika, a koji je veći od prosječne isplaćene novčane naknade u prethodnoj kalendarskoj godini, a iznosi 2433.45 kn). Ugovor je potpisan 23.05.2022 ali računam da će isplata biti krajem lipnja ili početkom srpnja. Da li automatski gubim status nezaposlene osobe, i da li postoji potreba za povratom naknade? Da li se računa datum isplate autorskog ugovora ili sklapanja?

Hvala na svakoj pomoći.

Lp.

Dijeli na drugim stranicama

prije 4 sati , rikelme je napisao:

govor je potpisan 23.05.2022 ali računam da će isplata biti krajem lipnja ili početkom srpnja. Da li automatski gubim status nezaposlene osobe, i da li postoji potreba za povratom naknade? Da li se računa datum isplate autorskog ugovora ili sklapanja?

mislim da se računa dan isplate,tako da što dobiješ dobiješ,tu nemaš šta vraćati...........probaj dogovoriti da ti ne ispalti od jednom pogotovo što i nije sve u jednom mjesecu.......neka isplati jedan dio u 6 ,a drugi dio....bitno je da mjesecno ne prelaziš dozvoljenu zaradu.......

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija