Jump to content

Zastrašivanje


jasmina56

Preporučene objave

Poštovani,

sinoć sam doživjela pomalo bizarnu, ali svakako neugodnu situaciju. Zbog buke iz obližnjeg pravnog subjekta u kasnim noćnim satima kontaktirana je policija. Buka ubrzo prestaje, no nakon otprilike pola sata primam poziv s 091 (dakle nezaštićenog) telefonskog broja. Osoba s druge strane predstavlja se kao "netko iz policije," govori mi da na danoj adresi nisu pronašli nikoga, da je sve u mraku i zaključano te da mi mora ispostaviti račun od 750 kuna za izlazak policije na teren. U tu svrhu traži i moje podatke te kućnu adresu. Naravno, odbijam jer za takvo što prvi put čujem i tražim da mi se predstavi. Daje mi broj značke i prezime te kaže policijsku postaju (koja jest susjedna onoj na čijem se terenu nalazimo i ja i objekt, ali nije zadužena za to područje). Kažem da ću se posavjetovati s odvjetnikom i poklapam.

Gotovo istog trenutka buka ponovno počinje, zovem 091 broj, nitko se ne javlja, ponovno zovem 192, ovaj put uz buku službenici prijavljujem i ovo što se dogodilo. Ispričava se, kaže da "oni to tako ne smiju," kaže i da se "broj vidi uz dojavu" pa ga je netko mogao preuzeti (od kolega).

Znači li to da iz policije "cure" podaci? Što mi je činiti? S tim subjektom već neko vrijeme imamo problema, stanje se popravi pa vrati na staro i, nakon ovoga sinoć, ne osjećam se sigurno. Imam li ikakve pravne osnove? Mogu li otići u policijsku postaju predati prijavu? Trebam li kontaktirati odvjetnika?

Unaprijed hvala na svakom odgovoru,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možeš se žaliti u toj policijskoj postaji, policijskoj upravi ili MUP-u. Što više to bolje, a možeš i mailom na bilo koji mail na stranicama uprave ili MUP-a. Na potpisani mail ćeš dobiti odgovor u roku od 30 dana.

Nije čudno da iz postaje nazovu radi dodatnih podataka, ali ne s privatnog broja i ne da bi ispostavljali nepostojeće račune (intervencije se ne naplaćuju). Tvoj broj nisu smjeli nikome dati, što ne trebam posebno ni naglašavati.

Uglavnom, svaki put tražiti intervenciju preko 192 kada dođe do buke, na ovo do sada se možeš žaliti, a ako će te još zvati s tog broja, nemoj se javljati, nego i to prijavi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija