Jump to content

prevođenje mirovina


genscher

Preporučene objave

Najkraće rečeno to je ponovno priznavanje ("prevođenje") prava koja su već priznata temeljem ranije važećih propisa po odredbama novog propisa koji regulira istu problematiku.

Tako članak 152. Zakona o pravima HB i članova njihovih obitelji (174/04) određuje, a u vezi prevođenja mirovinskih prava:

"Stupanjem na snagu ovoga Zakona izvršit će se prevođenje prava na obiteljsku mirovinu, novčanu naknadu u iznosu obiteljske mirovine i invalidsku mirovinu, a koja su ostvarena prema Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji i drugim propisima koji su bili na snazi do stupanja na snagu ovoga Zakona na odredbe ovoga Zakona, ako je to za njih povoljnije."

 

Kao što vidiš, za razliku od "Pančićevog" zakona, po novom zakonu prevođenje se vrši samo ukoliko je to za korisnika povoljnije. Drugim riječima, u prevođenju se mirovina ne može izgubiti niti smanjiti (vidi druge postove u vezi prevođenja mirovine).

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija