Jump to content

NEsporazumna podjela imovine


Mujsa

Preporučene objave

(Uskoro bivši) partner i ja živimo u izvanbračnoj zajednici od 2015, od samog početka dijelimo krevet i stol. Stan i novi auto smo kupili 2020, a 2021. dobili smo i dijete. 
Stan je kupljen preko apn-a, pola na kredit, pola gotovina. Na papiru je on vlasnik (ili nositelj kredita, ne znam kako to ide). Sad kad se razilazimo i kad je pitanje podjele imovine on nudi da me isplati na što ja ne pristajem te želim da se stan (i auto) proda (što je ujedno i bio naš dogovor kad smo kupovali stan ukoliko dođe do razilaženja) Zanima me da li onda sud nalaže prodaju stana ako se stranke ne mogu dogovoriti? Također, u renovaciju je uloženo mnogo novca i sad stan vrijedi mnogo više nego po cijeni po kojoj je kupljen. Da li onda dolazi procjenitelj ili se gleda cijena stana koja je na papiru? Također me zanima tko prodaje stan? Stranke, sud ili banka? Postoji li mogućnost da on taj stan otkupi ponovo? Hvala svima na odgovorima i pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija