Jump to content

Promjena imena


luka328

Preporučene objave

Pozdrav, zanima me zna li netko kako se u praksi provodi ovo "osoba koja je promijenila ime mora koristiti ime u pravnom prometu od dana promjene, inače kazna itd.".. ako ne dam zahtjev za novu osobnu odmah čim dobijem potvrdu o promjeni, daju li se kazne odmah ili opraštaju ; s obzirom da ću biti u inozemstvu u to vrijeme, neću moci odmah dati zahtjev za novu osobnu, pa mogu li to koristiti kao opravdanje, ili reći da mi je potvrda došla kasnije nego što je zapravo dosla itd.. i pogotovo koliko će mi to bit problem kod prijelaza granice, npr mogu li planirati vratiti se u Hrvatsku par tjedana nakon što mi je dana potvrda (pa onda mijenjati osobnu) ili ni pod razno bez promijenjene osobne.. hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 6 sati , drot13 je napisao:

Vratiti se možeš i s nevažećom osobnom, pustit će te preko granice. Ako uđeš u prekršajnu odgovornost, nitko ne može sa sigurnošću reći hoćeš li na kraju morati platiti ili će sud to promijeniti.

Koliko dugo si vani? Ne možeš riješiti prije?

 

Tek sam predao zahtjev i trebao bih sada ići vani raditi na mjesec ili dva, a rečeno mi je da obrada može trajati i po mjesec dana, ali može i više i manje, tako da.. ali možda se uspijem vratiti na vikend da to riješim. Hvala na info

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dana 15. 06. 2022. u 14:00, luka328 je napisao:

 

ako ne dam zahtjev za novu osobnu odmah čim dobijem potvrdu o promjeni, daju li se kazne odmah ili opraštaju ; 

Ako rješenje dobivaš uz potpis primitka a vani si znači da nisi ni mogao promjenit osobnu jer nemaš rješenje.A zahtjev za novom ne moraš dat u roku 15 dana jer još uvijek traje Covid.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija