Jump to content

Trajno skrbnistvo


Kris2202

Preporučene objave

Otac sam dvoje malodobne djece u dobi 2 i 6 godina. Prije pola godine otisao sam raditi u inozemstvo, a supruga je ostala kod kuce sa djecom i brinula se o kucanstvu i   da mi se pridruze  dok se nesnadjem u vezi smjestaja i ustedjevine. 

U medjuvremenu supruga je imala aferu, koja je potrajala i koja se nastavlja meni na ocigled te vise nije sugurna da li zeli doci. 

Moje pitanje je da u brakorazvodnoj parnici imam kao otac, situiran i bez moje krivice zbog rastave, dok supruga nema posao niti financije, dobiti skrbnistvo i da zive samnom izvan Hrvatske. Molim Vas da mi kazete kolike su sanse za to i pod kojim uvjetima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

to cete saznati tek kad dobijete presudu u ruke.

inace, socio-ekonomski status nema nikakvog utjecaja na donosenje odluke, osim ako vam bivsa zena zivi pod safskim mostom, dakle: novcem ne mozete "kupiti" skrbnistvo.

jednako tako, nije bitno "tko je krivac za raspad braka" osim ako se brak raspal zbog obiteljskog nasilja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Po mom mišljenju, teško ako su djeca s majkom, majka im je primarni skrbnik i promjenom odluke bi se značajno mijenjale prilike djece, a u sadašnjim uvjetima je majka adekvatan skrbnik (po procjeni centra), te djeca s obzirom na Vaš odlazak u inozemstvo nisu toliko vezana s njom koliko s Vama.

Ta bi se promjena dogodila samo ako bi se barem jedno od djece (ovo od 6 godina, ako shvaća značenje postupka i svoje izjave) izjasnilo da želi živjeti s Vama, te ako bi se kroz provjeru stanja preko centra ustanovilo da je majka neadekvatan skrbnik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija