Jump to content

Ozljeda na radu priznata od strane HZZO S66.7


Giggs

Preporučene objave

Poštovani,

Zadobio sam ozljedu na radu priznatu od HZZO-a pod šifrom S66.7 ( oštećenje više mišića, tkiva, ekstenzora i ligamenta desnog zapešća ruke. Kako stvari stoje u devetom mjesecu trebao bi na operaciju u KBC Zagreb.

Po riječima doktorice stradala je i hrskavica u području zapešća, a istu praktički i nemam te ćemo ju teško uspjeti obnoviti.  

U KBC Osijek su me tek nakon godinu dana i to po završetku dva ciklusa fizikalne poslali kod ortopeda. Sad se postavlja pitanje da li će se nakon operacije ligamenti uopće uspjeti zalijepiti s obzirom na protok vremena.

Kako god ruka zasigurno neće biti kao prije, a dok sve to čekam osiguranje me je odbilo uz riječi da nije dokazan prelom i samim time ne postoje trajne posljedice.

To sve sam rekao u KBC Zagreb doktorici i ortopedu u Osijeku i oboje su mišljenja da postoje i teže posljedice od preloma kostiju koje ostavljaju trajne posljedice pa Vas pitam što raditi i kome se obratiti.

Prilikom nezgode zadobio sam kontuziju kostiju zapešća desne ruke te sam 9 tjedana nosio longetu uz ogromne bolove i otekline. Naknadnim pretragama rengenom MR, CT.. utvrđeno je višestruko oštećenje ligamenta 2,3 i 5 prsta, oštećene tetive, hrskavica koju praktički nemam te na pojedinim mjestima još uvijek prisutna slobodna tekućina od posljedice traume.

Od ozljede na radu do zadnjeg ciklusa fizikalne proteklo je 13 mjeseci kada je liječenje završeno te mi se na odluku dalo operirati ruku ili ne.

Po kolektivnom ugovoru osigurani smo 24h na radnom i van radnog mjesta što lijepo zvuči, no u osiguranju tvrde drukčije. 

Tvrde da se poslodavac zaštitio izvan ugovornom policom kod njih i to od smrtnog slučaja na radu, loma kostiju sa trajnim posljedicama i još nešto slično.

Što raditi, neke preporuke?! Da li se u ovome slučaju osiguranje želi izvući jer u privatnom sektoru operacija dođe preko 60 tisuća kuna? 

 

Hvala unaprijed 

uređeno: od Giggs
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija