gmail objavljeno: 23. lipnja Dijeli objavljeno: 23. lipnja Upravni sud u Osijeku po tužbi je naložio medecinsko sudsko vještačenje da se utvrdi postojanje bolesti za dom,rata po stalnom sudskom vještaku(specijalisti infektologije) osobno pregledan u Zagrebu u bolnici gdje su izvršene sve pretrage i da ne duljim specijalista je utvrdio nakon što je sve urađeno što je sud tražio utvrdio da sa velikom vjerojatnošču postoji posljednićna veza sa sudjelovanjem u ratu i ocjenio postotak invalidnosti koju nosi moja bolest. E sad me zanima ako sud prihvati a ne znam zašto ne bi ako je sud tražio mišljenje uvaženog specijalistu da li moram ponovo na drugostupanjsku komisiju ili je ovo definitivno kraj ? šta slijedi nakon rasprave i sud odlući onako kako je specijalista napisao!!! da li je ko imao slično iskustvo i čemu da se nadam? osam godina povlačenja po sudovima i komisijama od žalbi do tužbi i sad opet tužba Da li min,branitelja to potvrđuje ili se i oni mogu žaliti ma sve me to izjeda Rasprava definitivna za 10 dana u Osijeku Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
kira odgovoreno: 23. lipnja Dijeli odgovoreno: 23. lipnja Mislim da je to konačno,.tu odluku US Ministarstvo branitelja mora prihvatiti osim ako žalbu ne uloži ODO, koje zastupa Ministartsvo branitelja,. lp Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
gmail odgovoreno: 23. lipnja Autor Dijeli odgovoreno: 23. lipnja Hvala lijepa KiRA na odgovoru a nadam se da ODO neće pobijati specijaliste i specijaliste vještake koje su mi oni dodjelili i to iz uglednih bolnica hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zis odgovoreno: 24. lipnja Dijeli odgovoreno: 24. lipnja Poštovani gmail, Sud će na ročištu saslušati i usmeno izlaganje vještaka, a tužena strana će se očitovati o Nalazu vještaka. To očitovanje bi i Vi trebali dobiti. Sud se može prikloniti ili Nalazu koji pobijate Tužbom, ili Nalazu i mišljenju sudskog vještaka. Ako se prihvati mišljenje sudskog vještaka (a ono je u Vašu "korist"), Sud će tuženom tijelu izdati upute kako postupiti nakon što Presuda postane pravomoćna. Za očekivati je da će se tuženik žaliti, a onda Vam slijedi čekanje okončanje postupka pred Visokim upravnim sudom. Druga mogućnost je da će Upravni sud Presudom riješiti stvar (ne znam da li ste to tražili u tužbi i koja je šira priroda spora) i u tom slučaju tuženik (nakon pravomoćnosti Presude) izdaje Rješenje o priznavanju traženog prava ili sl. I nakon ove solucije će se tuženik vjerojatno žaliti, kao što je prethodno navedeno. Treća mogućnost je da Sud presudi u korist tuženika, a u tom slučaju je izvjesno da ćete se Vi žaliti Visokom upravnom sudu. Puno sreće i LP. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
gmail odgovoreno: 24. lipnja Autor Dijeli odgovoreno: 24. lipnja Poštovani ZIS Da odvjetnica je tražila da upravni sud riješi stvar na koje se min,branitelja protivilo iako su 2 puta gubili spor na upravnom sudu a ovo je 3 put a kako mi je odvjetnica objasnila da sud u slučaju sumnje mora postupati (u korist) stranke) IN FAVOREM a specijalist infektologije stalni sudski vještak je dao nalaz sa velikom vjerojatnošču za bolest povezanu sa učeščem u dom,ratu iako je koliko vidim čak i smanjio postotak invalidnosti za 20% i umjesto 60% dao iznos od 40% a koje na listi postotka nema več 60% i to mi je malo čudno? Znači u svakom slučaju moj slučaj ne završava za 10 dana i dalje borba sa tuženikom. u svakom slučaju hvala i tebi ZIS odvjetnica je veliki optimist a ja sam uvjek tu negdje Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
gmail odgovoreno: 24. lipnja Autor Dijeli odgovoreno: 24. lipnja Koliko vidim postoje samo dvije mogučnosti i to prve dvije a možda prođe i bez žalbe ako sud bude na mojo strani jer kako sam naveo vještak je čak smanjio a ne znam da li može smanjiti postotak invaliditeta koje je na listi invalidnosti jer bi ukupno invaliditet bio 80% zajedno sa 30% od PTSP a to im je očito previše pa je možda iz tog razloga naveo manji iako napominjem da li može smanjiti invalidnost ili mora biti po listi a U,S ne bi tražio mišljenje da ne misli uvažiti njegovo mišljenje a dobro to su moje želje pa neka bude i manji iako nije fer samo da prođe bez tužbe Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.