Jump to content

Kazna iz Italije za voznju u traci za autobuse


oneill

Preporučene objave

Prije cca 6 mjeseci dosle su mi preporuceno dvije kazne iz Firenze da sam vozio u traci za autobuse u razmaku od 5 min. Preuzeo sam ih. Kazna cca 75 eura ako platim unutar 5 dana, 95 unutar 60 dana, 175 kasnije. Bile su napisane na engleskom i talijanskom, ne na hrvatskom.

Pisao sam zalbu, poslao preporuceno s povratnicom kako je i trebalo. Odgovorili su mi samo mailom da je zalba nevazeca jer nisam napisao u nekom njihovom formularu koji su mi poslali kao attachment u mailu (o tome nije bilo govora u originalnoj kazni). Odlucio sam ignorirati i ne ici 5 godina u Italiju dok ne dodje zastara.

Sad su mi poslali podsjetnik na engleskom da su kazne sad 175 eura i ako ne platim unutar 30 dana, da ce je dati agenciji za utjerivanje dugova Safety21 spa.

Sad sam isao malo detaljnije istrazivati i naisao sam na oprecne informacije, ali neke kazu da zastare u Italiji nema.

Sto mi je ciniti sad. Da li zastare u Italiji stvarno nema i da li mi oni mogu i za 10 godina raditi probleme ako dodjem u Italiju? Da li mi mogu napraviti ovrhu u Hrvatskoj (kazna nije bila na hrvatskom, pa mislim da ne bi trebali moci to)?

Ono sto mi je jos palo na pamet je da se pravim blesav i da uplatim 2x 95 eura (kazna unutar 60 dana) i nadam se da ce to proci i oprostiti mi ostatak kazne. Sto mislite kako ce reagirati u tom slucaju?

Zadnja opcija je da platim 2x 175 eura, ali to je naravno najlosija opcija koju bih u svakom slucaju htio izbjeci.

uređeno: od oneill
Detaljniji naslov
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • oneill je promijenio naziv u Kazna iz Italije za voznju u traci za autobuse
  • 2 tjedna kasnije...

te kazne su trebale doći na hrvatskom jeziku, ovo je suprotno jednoj EU Direktivi. Na takve podneske na stranim jezicima ne morate odgovarati. Naše kazne za prometne prekršaje hrvatska policija MORA prevesti na jezik počinitelja prekršaja, pa tako to vrijedi i za Talijane.  Sad kad ste već uputili žalbu priznajete da razumijete ponesak  i da ste primili kaznu, stoga je najpamentije platiti jer je prekšajni postupak time i započeo. Zastara u većini zemalja EU je 4 godine, ne znam da Italija ima izuzetak, to trebate negdje provjeriti dodatno.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija