Jump to content

Smiju li inspektori stititi svoje informatore?


Wooski

Preporučene objave

Postovanje,

Pitanje je jasno, ali bolje cu ga formulirati. Naime ukoliko inspektor ima svojeg informatora koji mu govori inkriminirajuce stvari o nekome dok je i on sam ukljucen u te iste inkriminirajuce stvari, smije li ga zakonski inspektor stititi od kaznenog progona? Recimo kada gledam americke filmove postoje informatori koji rade s policijom, ali su navedeni kao informatori u toj istrazi, tj. u papirima. Znaci oni zapravo rade s policijom kako bi bolje prosli sto se tice kazne, ali recimo sto ako taj informator nije naveden kao informator na sudu, a inspektor zna da je pocinio kazneno dijelo iako je mozda odao neku informaciju koja je pomogla policiji... Smije li ga onda inspektor stititi od kaznenog progona i ukoliko ne smije jeli onda taj inspektor takoder u prekrsaju ukoliko se dokaze povezanost?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 sati , prof je napisao:

MORA.

Mora, sto znaci da osoba koja cini inkriminirajuca djela, ali ipak suraduje s policijom ne podlijeze kaznenom progonu u tom slucaju?

upravo sad, Wooski je napisao:

Mora, sto znaci da osoba koja cini inkriminirajuca djela, ali ipak suraduje s policijom ne podlijeze kaznenom progonu u tom slucaju?

Nije li to na neki nacin navodenje onda? Govorim konkretno u mojem slucaju ja sam od jednog drukera kupovao ilegalno oruzije. S obzirom da me prevario i da je radio s policijom, a nije kazneno odgovarao jeli to je onda navodenje na pocinjenje kaznenog djela?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • drot13 je promijenio naziv u Smiju li inspektori stititi svoje informatore?
Dana 27. 06. 2022. u 20:18, drot13 je napisao:

Ugrubo, informatori nisu oslobođeni od kaznene odgovornosti, ali mogu biti blaže kažnjeni ako surađuju tijekom postupka.

Što se tiče tvog konkretnog postupka, trebali bi znati puno više prije nego bi ti dali neki konkretni odgovor... Imaš li odvjetnika?

Imam odvjetnika s kojim radim na prijavi protiv zatvorskih cuvara u bolnici. Samo stvar je u tome sto sam vec par puta izigran od strane odvjetnika, tako da nemam povjerenja u nijednog. Stvar je u tome sto u mojem slucaju ima stvarno puno proceduralnih gresaka, a on nije toliko samouvjeren u to da cemo dobiti tuzbu...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija