Jump to content

Nasilje u obitelji


anticante885

Preporučene objave

Pozdrav

Pred 8 dana u 22.05 h izvučen sam iz kreveta i uhićen jer me otac prijavio za "vrijeđanje osjećaja i omalovažavanje" navodno sam mu tog istog dana jednom prigodom prije ručka rekao "gubi mi se sa očiju".

Pišem ovo jer mi nekoliko stvari u postupanju policije nije imalo smisla, a o čemu se radi. Moj otac je u poznim godinama, načeo ga je Alzhimer a rakija i cigare su obavezne svaki dan. Ima minimalnu mirovinu i ne može se sam uzdržavati tako da račune, hranu, čišćenje, zdravlje i sve ostalo zapravo ja radim. Problem nastane kada mu odbijem dati novce za alkohol i cigarete tada krenu drame i problemi.

Tog dana nešto prije 12h me pitao više puta da mu dam za cigarete i vino a kako zbog zdravstvenih a pogotovo plućnih problema on to ne smije niti pogledati pa sam isto odbio. Ja sam otišao dalje raditi a on junak je otišao kod brata žaliti mu se na sve to, da bi u večernjim satima 20.45 istog tog dana na nagovor brata otišao u policiju i prijavio što je prijavio.

Nakon što sam doveden u stanicu nakon pregleda na hitnoj ( 22.40h ) 2 mlađahna policajca su me pitala da li znam zašto sam uhićen na što sam rekao da Ne. Tada su oni meni ispričali kako je on došao i tako i tako im rekao. Pitao sam policajce da li su ga kao "žrtvu" odveli na pregled na hitnu ili da li su ga alhotestirali na što su rekli da nije bilo potrebe. Nakon toga dobio sam 3 papira, i ovo je dio koji me zapravo zanima. 1 papir bio je mjera opreza koja teče od 12h tog istog dana da mu ne idem na bliže od 5 m, 2. papir je prekršajni nalog i 3. papir je bio u boji i pisalo je nešto o "uhićenju". Nakon što su mi dali papire odveli su me u ćeliju jer je kažu takav "protokol".

Iduće jutro papir o "uhićenju" više nije bio među papirima. Na prekršajnom sudu sam oslobođen svega jer "žrtva" nije znala niti ponoviti šta je rekla a brat je odbio doći kao svjedok iako sam tražio da ga ispitam.

Po izlasku sam tražio taj protokol o "obiteljskom nasilju" i našao, kontaktirao sam i SOS udruge za pomoć u obiteljskom nasilju tražeći informacije da li je "zatvor" standardna procedura, i nigdje nisam našao da to tako ide, niti u protokolu niti u zak o obiteljskom nasilju niti u prekršajnom zakonu a niti u zakonu o policijskom postupanju i ovlastima. Čak štoviše, policija postupa neposredno po prijavi a ne nakon 8h od navodnog događaja jer vrijeme postupanja policije je u "normalnim" okolnostima između 06-22h.

Ono konkretno što me zanima;

1. Gdje mogu naći propis koji kaže da se u ovakvim okolnostima osumnjičenika zatvara odmah ?

2. Da li prilikom zatvaranja u ćeliju ja moram dobiti papir o tome ( isti onaj koji je nestao ) ?

 

Puno hvala unaprijed 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija