Jump to content

Kupovine nekretnine u postupku etažiranja uz predugovor


hima

Preporučene objave

Molim vas pravni savjet vezano uz situaciju prilikom kupnje nekretnine na moru.

Naime, u postupku smo kupnje apartmana na moru koji je u postupku etažiranja i prenamjene ( iz garaže u stambeni objekt). Vlasnik je predao dokumentaciju te traje postupak provedbe dokumentacije. 

S vlasnikom je pogođena cijena apartmana, no s obzirom da dokumentacija još nije uredna dogovoreno je da se vlasniku isplati 60% iznosa odmah, a ostatak po završetku dokumentacije. Potpisali bi predugovor u kojemu bi naveli sve okolnosti uz napomenu da se ostatak od 40 % isplaćuje po završetku dokumentacije te bi se tada sačinio konačni ugovor i ulazak u posjed nekretnine. Da li smo prilikom sklopljenog predugovora zaštićeni u slučaju bilo kakvih nenadanih okolnosti koje bi bile prouzročene od strane prodavatelja , a u smislu da možemo zatražiti natrag isplačeni dio iznosa ako ne ispoštuje stavke potpisane u predugovoru.

Unaprijed zahvaljujem na pomoći i savjetima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najbolje bi se odmah u startu zaštitili na  način da predugovorom dogovorite prvo iznos kapare u nekom minimalnom iznosu a ne odmah 60% iznosa odmah, tako u slučaju krivnje za neispunjenje ugovora jedne ili druge strane, ostanu minimalni iznosi za međusobne isplate (kapara/dupla kapara). Dakle, dok nije uredna i legalna dokumentacija za nekretninu, staviti minimalni iznos uplate dijela kupovne cijene (10,20,30 %). Ukoliko je prodavatelju u interesu doista prodati nekretninu, ne bi trebalo biti nikakvih problema. Dalje zakon i sadržaj ugovora definiraju i određuju moguće posljedice neispunjenja ugovora, ovisno o strani koja je moguće skrivila neispunjenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija