Jump to content

Kazna 5 mjeseci


Niksi1310

Preporučene objave

Pozdrav,

Ukratko da predstavim problem svoga oca, inače je otac sedmero djece koji smo se svi raselili i jedne curice od 7 godina koja je jako vezana za tatu.

 

Uglavnom, tata je vodio sudski spor zadnjih nekoliko godina zbog slucajno pogaženih nekoliko mladih borova tijekom poljoprivrednih poslova na polju, i gospodin koji je tuzio je uporno htio uzeti tati strojeve koje je tata uklonio jer su ih prikazivali pod puno manju vrijednost nego što ona zapravo je.

Ovrha se provodila nekoliko puta, bezuspjesno nad tim strojevima jer je to tatin posao i nije htio ostati bez strojeva. Jednom prilikom dok su se pojavili sa policijom, ovrsateljicom itd, na dvoristu je bio pas, koji inace bas i ne voli ljude, ali uz napomenu da posjeduje "Oštar pas" plocicu da ne bude iznenađenja.

Gdje je gospođa sa suda tog psa protumačila kao direktni napad na nju....

Na papirima se piše cijeli vrijeme kriva adresa, čak i krivo ime, što mi je isto tako smiješno. (Hvatam se za svaku sitnicu dok čitam presudu i rješenja)

Uglavnom, nakon mnogo godina, tata je prihvatio novcanu nagodbu sa gospodinom koji je tužio, no međutim  dobio je i 5 mjeseci zatvora, za koje nitko nje znao do jučer, jer jučer se morao prijaviti jer u petak ujutro je došlo rješenje da se mora doći prijaviti.

Nažalost, tata već ima kazne u evidenciji, i mislim da je i to razlog zašto su ga zatvorili na 5 mjeseci  iako mi opet nije jasno jer citajuci rjesenje imam jako puno upitnika iznad glave jer mi se puno toga ne poklapa. I prečudni su mi navodi gospođe koja se izričito borila da se tatu zatvori, a ne zelim ulaziti u pricu kako je s tužiteljem ispijala kave u privatno vrijeme što mi je nedopustivo. Ali u redu.

Tata je također i Hrv. branitelj, ima šećer, bori se s prekomjernim kilogramima i oštečenjima kralježnice i sve ovo nam je svima bio šok, pogotovo sestri kojoj smo morali reći da je tata završio u bolnici zbog debljine. Jer opet, bojimo se i za njegovo zdravlje. Naravno da djete ne razumije, al razumije da tate nema doma s kojim je svaki dan bila svuda i radila sve, i sva braca pokusavaju odvojiti vrijeme provesti s njom ili uzivo ili preko telefona jer nismo svi u istom gradu vise kako bi joj olakšali dane da ne razmislja o tome, jer je bilo u zadnjih 24h previse izjava s njene strane gdje smo se svi malo zapitali da li je ovo u redu situacija i za dijete, nebitno trajala kazna 5 mjeseci ili 5 godina, nije ugodno.

 

Mene zanima, da li je moguće dobiti ikakvo pomilovanje ili kako to već ide. 

Kao kćer želim nam svima olakšati jer ne želim da tati bude loše nakon svega. I zelim pronaci način da izađe iz tih prostorija cim prije. Jer želim pronaći način za sve riješiti čim prije.

Ukoliko postoji ikakva mogućnost za neku pomoć oko ovog slučaja, biti ću zahvalna na svakom savjetu ili pomoći.

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija