Jump to content

Dilema: voziti auto sa stranim tablicama ili ga uvesti


1Sanja

Preporučene objave

Postovanje

Molila bih savjet.

Vec godinama zivim u Belgiji.  U Hrvatskoj imamo kucu (dakle i prebivaliste). Godinama, kada bi dolazila u Hrvatsku uzimala bi rent a car jer mi se nije dalo maltretirati djecu 1600 km u autu. No unatrag godinu dana je rent a car postao bezobrazno skup (a djeca su odrasla) tako da sam primorana razmisliti o alternativi. Imam dakle dvije opcije:

-u proljece dovesti u Hrvatsku auto koji vozim u Belgiji i voziti ga pod stranim tablicama (+-izmedju ozujka i rujna) te ga odvesti natrag i obaviti tehnicki etc...

ili

-uvesti taj isti u Hrvatsku i ostaviti ga tamo cijelo vrijeme. U tom slucaju svi iz obitelji (djeca, sprug sestra, njezina djeca, svi sa boravistem u Belgiji) koji dolaze na ljetovanje bi koristili taj auto. 

Prva opcija je ok jer znam da imam pravo voziti auto sa stranim tablicama u Hrvatskoj . No zanima me druga opcija. Neznam dali mi je to financijski isplativo. Dali mi netko moze dati odgovor koliko bi me to kostao ( (Honda accord 2.0, 2014, kW 115) te sto sve moram poduzeti da bi to rijesila.

Nadalje, dali mi mozemo bez ogranicenja voziti auto Hrvatskih tablica (svi imamo Belgijske vozacke)?  Koliko godina moram voziti taj auto u Hrvatskoj prije nego ga mogu prodati?  

Unaprijed hvala na odogovru 

Sanja

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija