Jump to content

Preseljenje


ZbrdaZdola

Preporučene objave

Pozdrav,

Imam dijete od 4 i pol godine, a rastavljena sam već 3 godine. Razlog rastave je mučna prevara od strane bivšeg muža. 

Živimo u Rijeci, i ja se želim sa djetetom preseliti u rodni grad - Omiš, gdje mi je obitelj i gdje sam se oduvijek htjela vratiti, a od nedavno mi se nudi i dobar posao. Financijski uvjeti, a i uvjeti što se tiče stambenog prostora za dijete bi se poboljšali.

Svjesna sam da bi moje preseljenje utjecalo na viđanje oca i djeteta, i voljna sam se potruditi da su u kontaktu što je moguće više, jer je bivši muž dobar kao otac. 

Moje subjektivno mišljenje jest da je otac jednom utjecao na moj život, kada me ostavio samu s djetetom daleko od rodnog grada, i da nije pravedno da me sada koči u životnim planovima.

Zanima me koja je procedura preseljenja, i kako institucije gledaju na to, te koliko traje sami postupak dobivanja dozvole za preseljenje?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovisi o tome što piše u odluci o razvodu - ako samo piše da se određuje da dijete živi s Vama, onda možete bez ograničenja preseliti sebe i dijete, sada Vam ne treba suglasnost drugog roditelja za izmjenu osobne iskaznice, odnosno prebivališta, ali će se svakako morati redefinirati odluka o održavanju osobnih odnosa djeteta s ocem. Ako piše da dijete živi s Vama na određenoj adresi, tada ćete pred CZSS morati pokrenuti ponovno obvezno savjetovanje radi izmjene odluke ili plana o zajedničkoj roditeljskoj skrbi u tom dijelu, a vjerojatno i u dijelu koji se odnosi na viđanja, možda definirati viđanje putem video-poziva, dati dulji kontinuitet u jednom dijelu godine (npr. tijekom godišnjih odmora i praznika) i slično. Imate li već ideju kakav je stav oca oko toga?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dana 01. 07. 2022. u 8:53, Ruby_Danderfluff je napisao:

Ako piše da dijete živi s Vama na određenoj adresi, tada ćete pred CZSS morati pokrenuti ponovno obvezno savjetovanje radi izmjene odluke ili plana o zajedničkoj roditeljskoj skrbi u tom dijelu, a vjerojatno i u dijelu koji se odnosi na viđanja, možda definirati viđanje putem video-poziva, dati dulji kontinuitet u jednom dijelu godine (npr. tijekom godišnjih odmora i praznika) i slično. Imate li već ideju kakav je stav oca oko toga?

Hvala na odgovoru.

Piše točno adresa na kojoj dijete živi, a bivši muž sigurno neće pristati na preseljenje djeteta, a ja sam definitivno spremna na sve vaše prijedloge, i češće vožnje, i sve što bi otac/sud predložio.

 

uređeno: od ZbrdaZdola
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Isprike na upadu, ali htjela sam samo reci da ne treba suglasnost drugog roditelja za izradu osobne, ali treba za promjenu adrese ako je razlicita od oceve adrese stanovanja. U ponedjeljak sam isla promijeniti sinu i rekli su mi da treba i suglasnost oca posto imamo zajednicko skrbnistvo. Mozda ovisi i od postaje do postaje, ali mene su trazili da dođe otac osobno ili da ode u bilo koju PP i tamo kaze da daje suglasnost da se dijete prijavi na tu i tu adresu i da se to faksira u moju PP.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija