Jump to content

Molim Vas za savjet!!!


bo

Preporučene objave

Poštovani...

Obračam Vam se jer mislim da mi je sudkinja u Splitu donjela nezakonitu presudu.

Naime,vodio sam spor sa bivšom suprugom oko visine alimentacije.Prijašnja je iznosila 30% od moje mirovine(ja sam HRVI u mirovini-osnova PTSP)a sada je odlukom te sudkinje smanjena za samo 5% mada su okolnosti bitno drugačije od onih koje su bile za vrijeme rastave.Danas sam oženje,imam drugo dijete i živim kao podstanar jer sam bivšoj ostavio stan koji sam po statusu HRVI dobio i otkupio.To što je smanjila alimentaciju samo za 5 % smatram sramotno.Nadalje,u obrazloženju odluke ista sudkinja navodi kako ja mogu i dalje raditi jer sam samo 40% invalid!!!

Molio bih vas da mi objasnite koji joj je k.... i smije li ona tako odlučiti ,jer napominjem da sam u mirovini odlukom MORHa i HZZMOa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po ovome što si napisao neznam koliko je sramotno to što ti je smanjena alimentacija za "samo"5%? Znači sada je 25,hmm,to je o.k.

Dobro,mogla bi biti i manja jer iz drugih postova ovdje objavljenih ima i onih čija su primanja daleko veća a alimentacija im iznosi 20%.

 

Moje mišljenje da je odluka suca o tome da ti možeš još raditi mada si u mirovini i meni se čini u najmanju ruku nelogičnom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Smatram i ja da je previsoka.Inače moja su primanja 3700 kuna a današnja supruga nije zaposlena.

Sudkinja navodi u obrazloženju da bi se i ona mogla zaposliti kako bi ja mogao plačati alimentaciju u iznosu 25%.

Ali dali je zakonito da ona mene ovom odlukom tjera da se dodatno bavim nekim poslom ako mi je komisija za preostalu radnu sposobnost još 1996g. napisala da nisam više sposoban za rad i da idem u mirovinu?Što da učinim osim da se žalim na odluku u cijelosti na županijskom sudu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nikakvo čudo da naši sudovi potiču rad na crno.

 

Nedavno sam objavio slučaj presude od 800 kn zaposlenom čovjeku i povišenje na 1200 kn od dana od kojeg je uredno prijavljen na biro za nezaposlene - dakle, ne smije raditi da bi dobio naknadu, ali sud ga tjera da radi na crno da namakne razliku.

 

Suci su gazde u svojim dvorištima, kaj možeš.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija