Jump to content

neisplata place, ucjene

anna518

Preporučene objave

pozdrav, 

radila sam kod poslodavca koji je zavlacio s prijavom na zdravstveno i mirovinsko. ugovor sam odmah dobila a prijava je stigla nakon skoro 10 dana rada. zbog losih uvjeta na poslu, mobbinga i sl dala sam otkaz (usmeno poslodavcu i pismeno da ima dokaz) no poslodavac me odbija odjaviti dok mu ne potpisem nekakav papir (koji je sam sastavio) da se odricem novcanih potrazivanja prema firmi. posto placa za tekuci mjesec nije jos isplacena nego ide tek sljedeci mjesec to nisam htjela potpisati. 

da li je po zakonu prisiljavati radnike na potpis tog papira o odricanju na novcana potrazivanja? 

Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, Miran89 je napisao:

Naravno da nije, lijepo ga prijavite inspekciji.

hvala na odgovoru. 

ako mi mozete odg na ovo (da ne otvaram nove teme): 

- slucaj poslodavca koji prije pocetka rada trazi dokumente za sastaviti ugovor, pocne se raditi, ugovora nema ali ce stici, isto tako i prijava - nema ali bude uskoro. dani prolaze. nema ugovora ni prijave, ne zelim vise raditi jer me ocito iskoristavaju. trazim isplatu i ugovor. poslodavac tada tvrdi da se probni rad ne placa (receno je da ce prijava i ugovor biti odmah i probni rad u ugovoru) te uzima drugu osobu koju onda 7 dana takodjer iskoristava. 

- drugi poslodavac takodjer obecava prijavu i ugovor, uzima dokumente. prijava je od 1.dana ali ugovor nikad nije stigao. ocekuje se da radim 10tak sati dnevno. u medjuvremenu kolega nakon 3 tjedna rada dobiva ugovor na minimalac . trazim ugovor na potpis, ne dobivam ga, dajem otkaz. poslodavac ne zeli isplatiti sate jer nisam ostala raditi cijeli mjesec (odradila bi 270-300h za minimalac 3700kn a dogovoren je naravno veci iznos). 

Ne postoji zakonit rad bez prijave i bez plaće, pa tako ni probni rad. U oba slučaja prijavite poslodavca inspekciji kao što je gospodin Miran89 napisao u odgovoru na prvi post.

Prema Zakonu o radu poslodavac je dužan radniku dostaviti primjerak prijave na obvezno mirovinsko i zdravstveno osiguranje u roku od osam dana od isteka roka za prijavu na obvezna osiguranja prema posebnom propisu

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija