Jump to content

Ratni dnevnik


anonimno

Preporučene objave

kad se vodio sudski postupak za prekovremene sate u mupu, odvjetnicima nisu htjeli ustupiti ratni dnevnik ili kako se u specijalnoj policiji nazivalo knjiga događaja. ja sam npr. dobio novce za 400 prekovremenih sati a da su se podaci vadili iz knjige događaja bilo bi preko 1200 sati.

da karla traži knjigu događaja da vidi da li je esad bio u nekim sumnjivim akcijama ..... :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

je napisao:

Zanima me gdje se nalaze ratni dnevnici postrojbi u kojima su evidentirani podaci i događaji o aktivnostima postrojbi i tko je ovlašten dati potvrdu-izjavu o stradavanju na terenu koje je evidentirano u ratnom dnevniku.

Kome se obratiti : Morh-u, uredu za obranu ili pravnim sljedbenicima ratne postrojbe?

 

Hvala;

Sva dokumentacija nakon 10 godina se smatra arhivskom građom pa ide u Središnji državni arhiv (ili tako nekako). Mislim da se ovo ne odnosi na dokumentaciju sa određenim stupnjem tajnosti, te da za njih vrijede posebna pravila čuvanja.

Uglavnom, ukoliko je riječ o potvrdi o stradavanju, trebaš se obratiti nadležnom Uredu za obranu, a oni će tvoj zahtjev po službenoj dužnosti proslijediti pravnom slijedniku tvoje postrojbe. Službenik koji zaduži tvoj predmet dužan je provjeriti svu raspoloživu evidenciju kako bi utvrdio da li je tvoje stradavanje zabilježeno. Ukoliko postrojba nije pisala ratni dnevnik, to se u pravilu navede. Ili, ukoliko su vodili isti, a tog događaja nema, napisat će "stradavanje imenovanoga nije zabilježeno u ratnom dnevniku". Ako znaš ili pretpostavljaš da je stradavanje zabilježeno, odmah u zahtjevu navedi tu činjenicu pa će se o tome morati očitovati.

Nisi dao baš puno podataka, pa nije jasno da li si započeo postupak priznavanja HRVI po tom stradavanju. Ako jesi, onda će nadležno prvostupanjsko tijelo sve navedeno uraditi po službenoj dužnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija