Jump to content

pravo služnosti


anonimno

Preporučene objave

Poštovani Veterane,

nažalost sam više lud od sporova,tužili su me po svačemu od kanalizacije,visine zidova,građevne,lokacijske...

Vama Hvala na savjetu izgleda da nema druge.

Usput oba slučaja(pravo služnosti i smetanje posjeda su vezana za isti predmet)Također je upravni sud jednom donio odluku da nemaju prava na taj prolaz jer imaju ulaz sa glavne ceste ali opet sve izpočetka po drugoj osnovi.Sporovi traju od 1974g.

Hvala i pozdrav :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Poštovani,

upravo sam dobio presudu Upravnog Suda Hr.

da je moja građ.dozvola pravomoćna i u njoj se navodi da ne postoji nikakav teret na parceli niti je postojao već sud konstatira da su moji susjedi nasilno pokušali steći pravo služnosti te da na služnost nemaju pravo jer imaju ulaz sa glavne ceste.Kako me po drugom sporu smetanja posjeda čeka ovrha da se vrati sve kako je bilo tj.onako kako su susjedi nasilno betonirali neznam što da radim?Dali da pokušam smetati izvršenje ovrhe ili da se obratim nekoj organizaciji za zaštitu ljudskih prava? Imate li neko riješenje? :-x

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

kupila sam stan u zgradi u kojoj su još tri stanara. pri kupovini, od investitora sam dobila objašnjenje na koji dio parcele se odnosi pravo služnosti za moj stan. Zgrada je etažirana, dok okoliš nije jer je u trenutku gradnje bio društveno vlasništvo. ostali stanari su poznavali prava korištenja okoliša. investitor je izbjegao to "staviti na papir", uz objašnjenje da u svakom kupoprodajnom ugovoru opisno stoji koji dio okoliša pripada kojem stanu. posjedujem kopije tih ugovora, i stanje odgovara onome što je investitor tvrdio.

S vremenom, jedan od stanara stalno pokušava osporiti moja prava i zauzeti dijelove okoliša koji pripadaju mom stanu, među time je parkirališno mjesto i kolni prilaz u garažu. .

Pitanje: da li su opisi u kupoprodajnim ugovorima pravovaljani, iako nisu uvedeni u plan posebnih dijelova i i da li na osnovu tih opisa polažem prava na određeni dio okoliša?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija