Jump to content

Ovrha preko plaće i micanje ovrhe sa Fine


mirela26

Preporučene objave

Poštovani, zanima me jedna informacija. Naime, imam ovrhu koja je na Fini bila druga u redu čekanja. Na plaći za prošli i pretprošli mjesec sam vidjela da mi poslodavac skida određeni iznos koliko mu je dozvoljeno za tu ovrhu, jer sam gledala po broju koja je to ovrha i vidjela da je to ta koja je druga u redu čekanja. Poslodavac mi se ništa nije očitovao u vezi toga, te nisam dobila nikakvu potvrdu o promjeni provedbe ovrhe, zvala sam ured Hanzekovic i oni su samo rekli da je to poslano poslodavcu za provedbu, i da će mi se ovo sa Fine onda maknuti kad se iznos podmiri preko poslodavca? Mene zanima mogu li od poslodavca tražiti tu neku potvrdu što su oni dobili od njih za naplatu, te iznos koji su oni njima poslali je konačni ili imaju još neke kamate? I zanima me, imam li pravo tražiti od njih da se sad maknu sa Fine, s obzirom da se naplaćuju preko poslodavca i to će biti riješeno kroz par mjeseci,jer sam im već sad otplatila trećinu duga, a na Fini mi ta ovrha stoji i dalje druga u redu čekanja i naravno da mi se zaračunavaju kamate na nju, a iznos koji sam otplatila preko poslodavca nisu ništa umanjili na Fini? 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imate pravo tražiti od poslodavca da Vam uruči svu dokumentaciju koju je zaprimio od ovrhovoditelja, kao i da Vam podnosi izvještaj o mjesečnoj otplati duga. Imate prvo tražiti od ovrhovoditelja da povuče ovrhu sa FINA-e ili da ćete u protivnom to tražiti sudskim putem. I FINA-a ispravno postupa, jer nema podataka da se dug otplaćuje preko poslodavca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija