Jump to content

Gradnja bazena na dvije čestice


mauser14

Preporučene objave

Pozdrav,

Vlasnik sam apartmana (u kompleksu od 16 apartmana) i suvlasnik okućnice u točno onom udjelu koji je ograđen ispred mojeg apartmana. I tako imaju svi koji su kupili apartmane u prizemlju zgrade. Koliko sam shvatio mi smo svi suvlasnici tih dvorišta ali se ponašamo kao da svatko ima svoje (u samostalnom vlasništvu). Odmah do mojeg dvorišta se nalazi mala parcela (pašnjak) koju sam kupio kako bih proširio "svoje" dvorište. Razmišljam o izgradnji bazena od 30 m2 prema "pravilniku o jednostavnim građevinama", no da mi stane u novoprošireno dvorište morao bi biti preko dvije parcele (jedna je moja, a u drugoj sam suvlasnik).

Kako to legalno napraviti? Mogu li pripojiti svoju malu parcelu velikoj čestici na kojoj je kompleks apartmana i na kojoj sam suvlasnik? Ili u glavnom projektu ucrtati samo dio bazena koji je na čestici na kojoj je i kompleks apartmana pa u stvarnosti preći među na parcelu čiji sam ja vlasnik (neću tužiti sam sebe)? Ili si mogu dati dozvolu za prelazak međe? Nadam se da nije nerješiv problem..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 21 sati , mauser14 je napisao:

Razmišljam o izgradnji bazena od 30 m2 prema "pravilniku o jednostavnim građevinama",

I Pravilnik kaže da je uz glavni projekt moguće graditi bazen tlocrtne površine do 100 m2 ali na građevnoj čestici postojeće zgrade za potrebe te zgrade. 

Dakle mora biti na čestici na kojoj su apratmani. Pripajanje mođda i ne bi moraobiti problem (to ćete vidjeti s ovl. mjernikom) koliko peripaetija sa suglasnošću ostalih suvlasnika jer bi time mijenjali suvlasničke odnose. Druga spomenuta solucija bi "držala vodu" dok (i ako) neko od ostalih suvlasnika iz bilo kojeg razloga odluči vas zezati s nekakovom prijavom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija