Jump to content

Prijava pučkoj pravobraniteljici protiv zatvora


Wooski

Preporučene objave

Pozdrav,

imam pitanje u vezi svrhe pučkog pravobraniteljstva. Iz onoga što su mi ljudi rekli sam shvatio da je to poput besplatnog odvjetnika za ljude koji nemaju sredstva. Prilikom izlaska iz zatvora sam im prijavio razne nepravilnosti koje sam podnosio tokom boravka u zatvoru i zatvorskoj bolnici. Neke od stvari koje sam prijavio su bile pušenje u zatvorskoj bolnici i slomljena rebra od strane čuvara. Sve moje optužbe su odbačene bez ikakvog razmatranja. Recimo za pušenje u zatvorskoj bolnici sam napravio prijavu, jer sam se doslovno gušio u dimu i naveo sam kako imam ispise, tj. račune sa kantine gdje iako sam jednom prilikom kupio duhan za prijatelja, taj duhan nije naveden na računu. U zatvroskoj bolnici se duhan prodaje bez računa, jer je navodno "pušenje zabranjeno". Odgovor od pučkog pravobraniteljstva je glasio da "nije moguće da sam se gušio u dimu, jer se u zatvorskoj bolnici puši samo u posebnoj prostoriji koja je ventilirana".

Za slučaj kada su mi čuvari slomili rebra sam im dostavio medicinsku dokumentaciju koja dokazuje da su mi rebra slomljena u tom razdoblju, no odgovor je jednostavno glasio kako na navedeni datum nije bilo incidentata, što znači da mi rebra nikako nisu mogla biti slomljena.

Također sam prijavio prenapućenost u zatvoru i slučaj kada su zatvorski čuvari u Remetincu krivotvorili moj potpis, a na to sam dobio odgovor kako sam za vrijeme boravka u zatvoru bio smješten po pravilinku smještaja zatvorenika, a da se optužba za krivotvoreni potpis "Posebno opovrgava". Nije mi jasno kako se optužba opovrgava kada je vrlo očito da je potpis krivotvoren. Mislim potpis je ili krivotvoren ili nije, ne može biti između, i kako onda oni bez stručnjaka mogu opovrgavati moju optužbu?

 

Moje pitanje je, što ja točno mogu napraviti nakon što sam dobio ovaj odgovor? Stvari za koje postoje temelji su odbačene i nikakva istraga niti prijava nije podnešena niti mi je rečeno da mogu nešto dalje poduzeti. Jer ukoliko ne mogu ovdje napraviti ništa više, poput recimo tražiti ih da podnesu prijavu, ne vidim njihovu svrhu. Što oni zapravo rade, koja je njihova svrha?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Pučki pravobranitelj nije besplatni odvjetnik i ne angažira se u pojedinačnim slučajevima na način na koji su Vas možda savjetovali (nećete mu dati punomoć pa će on sada u Vaše ime podnositi podneske i slično). On na općenitoj razini promatra stanje ljudskih i ustavnih prava i obavještava Sabor o tome, a može i tražiti (što u Vašem slučaju jest učinio/la) očitovanje od Zatvora, jer mi se iz citata čini da su ovo odgovori zatvora na Vaše navode.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija