Jump to content

Upis hipoteke za kredit - čija obaveza?


anonimno

Preporučene objave

Da li je podnošenje Prijedloga za uknjižbu založnog prava koji se dobije nakon što je odobren hipotekarni kredit obveza korisnika kredita? Naime u prijedlogu se spominju banka kao založni vjerovnik, ja kao korisnik kredita i Prodavatelj (ujedno investitor- novogradnja) kao založni dužnik.

E sad, gdje piše da ja moram ići u gruntovnicu a ne založni dužnik?

Pitam zato jer prodavatelj me tjera da požurim sa gruntovnicom ali ja ne vidim zašto bi to bila samo moja obaveza, on je založni dužnik i može on toisto provoditi?

 

Što mislite?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

formalno, pred općinskim sudom smo ravnopravni, predmet se odnosi na njegovu nekretninu a ja ću priskrbiti novac preko banke. on je jednako zainteresiran jer on dobiva novac a ja nekretninu i nakon toga ga ne zanima više, hipoteka će završiti na meni. kakvu je on to uslugu učinio?

to da kupac ide u gruntovnicu je običaj, mislim da to ne proizlazi iz bilo kakvih PRAVNIH odredbi, općinskom sudu je svejedno tko donosi prijedlog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da to je 'običajna' logika:))

znači onaj koji prodaje čini meni uslugu?

kupac koji kupuje po odgovarajućoj cijeni isto čini uslugu prodavatelju.

to je uzajamnost, zašto bi prodavateljj bio u prednosti po defaultu? zaboga on dobiva novac i to puno novca. ne vidim zašto bi se trebalo podrazumijevati da je upis obveza kupca. da ima višak prodavatelja, kao recimo za poslovne prostore, vidio bi ih kako se trgaju na gruntovnici da im sjedne kreda što prije.

tvoje gledište je određeno samo time što sukod nas kupci stanova u nepovoljnom položaju zbog nesuvislog tržišta, pa i cijena i svega ostalog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija