Jump to content

Razdioba


LeeLu32

Preporučene objave

Teško mi je čitati Zakon o nasljeđivanju, općenito hrvatske zakone. Već 5 godina se pokušavamo dogovoriti majka,ja(sestra) i brat o nasljedstvu. Otac je umro bez oporuke. Većinu smo stavili na majku. Zasada bi postavila 2 pitanja:

1. Kada se brat i sestra odreknu majci u korist nasljedstva, ukoliko majka umre bez oporuke, je li se opet to nasljedstvo dijeli na brata i sestru? Naglasak je na tome iako su se brat i sestra već odrekli majci u korist. To smo napravili jer se ne možemo dogovoriti. Opće je poznata činjenica da se stavi sve na roditelja kada se čekaju dogovori. Je li se nešto promijenilo po tom pitanju? Ono što mene muči je to ako smo se ja i brat toga odrekli ,preskaču li se tu npr. mi i ide li to možda na bratovu djecu? Ja nemam djece. U kojem članku to mogu provjeriti u Zakonu o nasljeđivanju?

2. Naknadno stečenu imovinu smo stavili isto na majku i dala sam usmeni pristanak odvjetnici (brat također), međutim sada se premišljam. Mislim da ću se ostaviti na naknadno stečenoj imovini. To još nije gotovo o strane odvjetnice. Treba li ona moj potpis i stignem li se predomisliti?

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , LeeLu32 je napisao:

Teško mi je čitati Zakon o nasljeđivanju, općenito hrvatske zakone

Zakone nije dovoljno čitati već ih je potrebno tumačiti. Tako da suhoparno navođenje članka zakona često nije dovoljan odgovor.

prije 3 sati , LeeLu32 je napisao:

1. Kada se brat i sestra odreknu majci u korist nasljedstva, ukoliko majka umre bez oporuke, je li se opet to nasljedstvo dijeli na brata i sestru?

Da.

prije 3 sati , LeeLu32 je napisao:

To smo napravili jer se ne možemo dogovoriti. Opće je poznata činjenica da se stavi sve na roditelja kada se čekaju dogovori

Nepotrebno postupanje za rješavanje ovog problema.

prije 3 sati , LeeLu32 je napisao:

Ono što mene muči je to ako smo se ja i brat toga odrekli ,preskaču li se tu npr. mi i ide li to možda na bratovu djecu? Ja nemam djece

Ne.

prije 3 sati , LeeLu32 je napisao:

Treba li ona moj potpis i stignem li se predomisliti?

Pitanje je što ste točno potpisali i dali odvjetnici.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija