Jump to content

Promijenjena brava ograde na zajedničkoj okucnici-samopomoć?


kapucinoukninu

Preporučene objave

Poštovani, molio bih da me savjetujete oko samopomoći koju moram izvršiti u sljedećim danima. Saznao sam kako je vanknjižni (namjerno neupisani) vlasnik ponovno promijenio bravu na visokoj ogradi koja vodi do dijela zajedničke okućnice. Trenutno se tom dijelu ne može pristupiti, a potrebno je za određene intervencije i održavanje. Pošto se ista stvar već dogodila ranije, a suvlasnik se oglušuje na poziv da dostavi novi ključ ograde, mogu li i na koji način riješiti ovo stanje bez potrebe za ponovnom zamjenom brave (već jednom ranije učinjeno, trošak bi bio opet moj jer dotični ne plaća pričuvu), imam li pravo razbiti/otvoriti bravu, ne ogradu i po kojim pravilima? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Nisam pravnik, ali jednom sam pitao nešto slično svog odvjetnika i odgovor je bio da prvo OBAVEZNO moraš to prijaviti policiji jer je to ometanje suvlasničkog/zajedničkog posjeda ili tako nekako. Ugl da te on nebi tužio ti to prvo prijaviš, a onda ne smiješ sam ići obijati i mijenjati bravu nego moraš zvati bravara da to napravi. Za ovaj drugi dio o uklanjanju ne znam, pretpostavljam da se može, ali što priječi dotičnog da opet stavi bravu, ili lanac i lokot ili cijela vrata ako njih uklonite?

Neka me isprave upućeniji, ali ovako nekako se ja toga sjećam.

uređeno: od RuffNtumble
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija