Jump to content

Pripravnički problemi sa ugovorima


anonimno

Preporučene objave

Pripravnik sam u zdravstvu, dakle na odrađivanju pripravničkog staža u trajanju godine dana kao doktor medicine u Domu zdravlja. Zaposlen sam prošle godine kao volonter na neodređeno vrijeme. Ministar zdravstva obećava da će svi volonteri sa VSS-om biti plaćeni od 1.1.2007. U Domu zdravlja dobivam ugovor u kojem piše da me Ministarstvo preuzima plaćati od 11.1.2007. Ja potpisujem taj ugovor. Mjesec dana kasnije kada se svima isplaćuje plaća - meni se ne isplaćuje ništa. Odlazim se raspitati zašto je to tako i saznajem da mi je ugovor promjenjen tj promjenjena je samo prva stranica na kojoj piše da sam zaposlen od 1.2.2007. Zadnja stranica od starog ugovora na kojem je moj potpis priložena je novom - ja ništa novo nisam potpisao -dapače novi ugovor sam dobio tek na vlastitu inicijativu ispitivanja u čemu je problem.Molim savjet - Što mi je činiti. Prilaganje mog potpisa ugovoru koji nisam ni vidio je čini mi se nezakonit. Kome se obratiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nazovite u Ministarstvo zdravstva da biste bili sigurani u njihovu odluku o početku plaćanja od 01.01.07. Vjerovatno vas je Dom zdravlja prijavio od 01.01. i jedan mjesec naknade koja pripada vama zadržao za sebe. Da biste bili sigurni jedino preostaje provjera u Ministarstvo jer oni imaju sva imena pripravnika i temeljem toga refundiraju Domu zdravlja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li imate ugovor o radu koji ste stvarno potpisali?

Ako da, i ako želite ostvariti svoja prava koja su očito grubo povrijeđena, način postupanja ovisi o tome koliko "buke" želite dignuti oko toga, a ovisno o tome i kakve posljedice ćete zbog toga "trpjeti".

Redovni rok zaštite prava iz radnog odnosa je zahtjev za zaštitu povrijeđenih prava u roku 15 dana od dana dostave odluke kojim je povrijeđeno radnikovo pravo odnosno saznanja za to da su Vam prava povrijeđena. Ako poslodavac u narednom roku od 15 dana od dana primitka zahtjeva na isti ne odgovori radnik u daljnjem roku od 15 dana ima pravo zahtijevati zaštitu povrijeđenog prava pred sudom.

Ako Vam je rok za podnošenje zahtjeva protekao možete pokušati riješiti problem na još dva načina.

Možete pokušati "finim" načinom i razgovarati sa ravnateljem Doma zdravlja o tome na koji način bi Vam Dom zdravlja mogao platitii vrijeme koje ste odradili, a nije Vam plaćeno, već je prijevarno, izmjenom prve strane ugovora od strane Doma zdravlja, izmjenjen dan početka rada.

A možete i dignuti više "buke" i obratiti se direktno ministru zdravstva kojem uz zahtjev za zaštitu prava trebate priložiti oba ugovora.

Svaki od ovih načina naravno podrazumijevaju da imate oba primjerka ugovora.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam Ugovor o radu kojeg sam potpisao. Imam i kopiju ovog drugoga kojeg nisam potpisao ali na kojem se našao moj potpis jer su uz njega priložili zadnju stranicu pretodnog ugovora. Uz to imam i odluku kojom se obrazlaže prvi ugovor u kojoj je kao početni datum naveden 11.1.Nažalost mogućnost razgovora sa ravnateljem nije nikakva opcija - čovjek je jednostavno neodgovoran i neprincipijelan i ponaša se po principu "tko tu meni još šta može". zasad sam uložio nekakvu pritužbu upravi no mislim da na to neće biti nikakve reakcije. sad mi izgleda jedino preostaje da ih tužim :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija