Jump to content

Novi partner/ica bivsih supruznika


Kova25

Preporučene objave

Pozdrav svima,

Ispricavam se ukoliko ova tema vec postoji (moguce da mi je promakla).

Moje pitanje odnosi se na situaciju u kojoj se trenutno nalazi moj rodjak.

Naime, u ljeto prosle godine on i bivsa mu supruga odlucili su se rastati.Iselio je krajem srpnja 2021,zahtjev za razvod je podnesen u rujnu 2021, a sluzbeni razvod ishodili su u pocetkom 2022 godine.

S obzirom da imaju malodobno dijete zajednickim planom o skrbi dogovoreno je izmedju ostalog da rodjak vidja dijete dva dana u tjednu i svaki drugi vikend (plus praznici). Do sada je sve lijepo funkcioniralo,vidjao je dijete i vise od onog sto pise u planu,on i bivsa su se lijepo sve dogovarali bez ikakvih problema.

Medjutim,problem je nastao onog trena kada je on objavio da ima novu partnericu koja se u medjuvremenu uselila k njemu. Bivsa zena ne zeli niti cuti da dijete bude u kontaktu sa novom partnericom,bez obzira sto je ista normalna,obrazovana osoba (dakle nije narkomanka,alkoholicarka ili po bilo cemu sumnjiva osoba) i bez obzira sto je dijete lijepo reagiralo na nju u dva navrata kada su se susreli.

Moje pitanje glasi..moze li bivsa supruga,na bilo koji nacin (pravno gledajuci) osporiti rjesenje socijalne skrbi vezano uz vidjanje oca s djetetom?dugim rijecima,moze li novi partner/ica biti "argument" da se ocu uskrati vidjanje djeteta?

Unaprijed hvala na odgovoru

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odgovor na Vaše pitanje je - ne. Otac se i dalje dužan pridržavati sudske odluke i to kako u pogledu svojih obveza, tako i u pogledu svojih prava. Na koji način će dijete provoditi vrijeme sa svojim ocem to samo on odlučuje, isto kao i majka za vrijeme koje dijete provodi s njom. Ukoliko bi majka odbijala pustiti dijete prema odluci, nek se otac bez odlaganja i bez ikakvog straha obrati nadležnom CZSS.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija