Jump to content

d.o.o. adresa i sjedište


Matija Vuri

Preporučene objave

Poštovani,

otvorio sam d.o.o. prije 7g, sjedište sam naveo kuću roditelja gdje sam onda i živio, ja sam od početka jedini zaposleni.

Nismo radili nikakav ugovor o najmu te sam naveo da ni nemam potrebu za prostorom jer su mi klijenti online a posao odrađujem na laptopu na terenu.

Nedavno mi je knjigovodstvo javilo da bi to mogao biti problem jer nisam nigdje prijavio svoj ured, pa me zanima koje su ovdje solucije da ne izmišljam neki prostor i plača se porez za nešto što ne koristim u svom poslu.

Hvala

M.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pitaj knjigovodstvo za šprancu ugovora o najmu poslovnog prostora. To urediš tako da je najmodavac vlasnik stana a najmoprimac naravno tvoj d.o.o.

Mislim da najmodavac možeš biti i ti ako si tamo prijavljen; tako nekako ja imam složeno, iako ne kužim kako to može biti moguće kad nisam vlasnik - neki odvjetnik bi vjerojatno to mogao objasniti.

Kada potpišete ugovor, odnesi ga na poreznu da ga ovjere i unesu u sustav - najmodavcu će odrediti porez koji se obračunava mjesečno i poslati riješenje poštom. I to je to.

 

P.S. to ti je najjeftiniji način za izvući lovu iz firme. Iznajmiš dio stana firmi, porezna razreže cca 10% i to je cca 15% manje davanja nego da si isplaćuješ plaću ili dobit.

uređeno: od anonimac33
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija