Jump to content

Rušenje drva u šumi dok traje ostavinski postupak


Lupus in Fabula

Preporučene objave

Poštovani. U tijeku je ostavinska rasprava iza pokojnog tasta, točnije rasprava je prekinuta te smo podigli tužbu protiv ženinog brata. Nasljednici su tastova supruga(moja punica), dvije kćeri te sin. Na ostavinsku kod bilježnika je sin donio darovni ugovor za koji smo sa našim odvjetnikom ustanovili da je nevaljan te krenuli sa tužbom. Ta stvar je sada u postupku međutim postoji drugi problem.

Ženin brat koji se upisao u ZK i TRENUTNO je vlasnik je krenuo sjeći šume i prodavati sve šta je korisno. Čak je dao otkaz kako bi što više porušio, a znate koja je cijena drveta sada. Zanima me kako da ga zaustavimo u tome te da li se kasnije možemo naplatiti iz toga šta je uništio? Zahvaljujem  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
Dana 18. 08. 2022. u 7:51, Borbena7 je napisao:

Upisao se kao vlasnik upravo temeljem tog darovnog ugovora radi kojega je pokrenut sudski postupak?

Moje isprike, nije mi izbacilo obavijest da je netko komentirao.

Da, upisao se kao vlasnik te nitko nema pristup kući iako bi svatko trebao imati pravo na svoj nužni dio. Može li se tu tražiti naknada šta od veljače nitko nema pravo pristupa u nekretninu niti ostale parcele. Ugovor je inaće jako aljkavo napisan te su krivo upisane i parcele koje ni nisu bile od pokojnog tasta no u zemljoknjižnom je sve ispravno upisano. Po meni je to čisti kriminal.

Spor je zabilježen, ali dok to bude gotovo, šume neće biti više. Da li se to kasnije može tražiti namirenje štete putem suda ili zvati nekoga(ne znam sada naziv, mozak mi je zablokirao) kad sve završi da se procjeni šteta ili policiju pa da postoji zapisnik? Čitao sam da on kao "vlasnik" može koristiti nekretnine bez obzira na sudski proces.

ivistipe, sigurno nema dozvole i u noći prevozi drva sa ugašenim svjetlima na traktoru. Traktor je također bio vlasništvo pokojnog tasta za koji postoji kupoprodajni ugovor koji je naknadno nedavno pronađen, ali traktor nikada nije registriran, niti je upisano vlasništvo, pa nije ušao u ostavinsku raspravu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija