Jump to content

Pravosudni po skraćenom postupku


anonimno

Preporučene objave

Kad otvoriš forum za pravosudni ispit... jel vidiš neke teme na vrhu označene crvnim mišem???

 

E to su ti vruće teme... one jako važne ili zanimljive. Počni od njih pa ako i nakon čitanja svega toga imaš pitanja... pitaj!

 

Ovo ti ljudima ide na živce jer je sve već pretreseno 10 puta. Malo se potrudi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo ja sam polagala u rujnu prošle godine po skraćenom programu, neovisno o tome gdje radiš jednaki su prema tebi kao i prema sudačkim ili odvjetničkim vježbenicima, ništa lakše te ne pitaju na usmenom a ja sam na pisanju presude iz građanskog dobila predmet spor iz radnog prava - izvanredni otkaz ugovora o radu iako radno nisam polagala, sve u svemu polažeš sve jedanko osim ustava, uprave i radnog ali da se naučiti i položiti bez nekih većih problema samo treba živaca i volje a i ne moraš učiti ta tri predmeta pa ti je ipak nešto lakše nego ostlima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Dragi kolege,

 

prije nešto više od mjesec dana polagala sam po skraćenom programu ispit. Taj dan nas je bilo 5, 3 kolege su bili odvj.vjež., a nas 2 smo polagali po skraćenom. Bila sam uvjerena kako ćemo bito odvojeni, kolege vježbenici u jedno dvorani mi u drugoj, ali oni su nas izmiješali. Nema nikakve razlike u pitanjima prema nama i njima. Naravno, ono što ne odgvaraš, ne odgovaraš, i to je to. Ja sam na pismenom u kaznenom imala sreće i dobila prilično jednostavan spis, ali u građanskom sam imala u spisu i protutužbu i privremenu mjeru i svašta, tako da i tu nema razlike. Ono što ću reći je da taj ispit i nije tako strašan. Kada učiš čini ti se da nikada, ali baš nikada, to sve neće stati u glavu, a na ispitu odgovori samo ispadaju iz tebe.

Svima koji polažu po skraćenom predlažem da se dobro informiraju u Ministarstvu koji su im svi dokumenti potrebni jer nije sve objavljeno na netu. Bar nije bilo u mom slučaju, budući da imam prakse i u odvjetništvu, i na sudu, i u državnim tijelima. Nemojte se ustručavati biti dosadni, baš Vas briga. Oni su tu da Vam daju sve relevantne informacije (mene nije pokolebalo niti kada mi je jedna krava u Min. rekla da nemam niti uvjete, a druga da sam ih stekla pola godine prije nego što sam upće namjeravala ići na ispit), i nemojte se dati otkantati.

U svakom slučaju vjerujem da je kolegama koji baš nikada nisu bili na sudu ili radili neko vrijeme u odvjetništvu sigurno teže, nego nama koji ipak imamo kakvu takvu praksu i u tom dijelu, jer neki ispitivači (čitaj: Arno Vičić koji mi je bio u komisiji) pitaju baš dosta praksu i nije ih briga što je Vi nemate. No, sada nakon svega, mogu reći da Vas nitko neće rušiti zbog par pogrešnih odgvora ili šutnje na neko pitanje. Sve u svemu, nije tako strašno. :-D:-P

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija