Jump to content

Septička jama na susjedovom zemljištu


B.i.t.c.h

Preporučene objave

Roditelji su vlasnici kuće koja ima septičku jamu na susjedovom zemljištu. Prije rata, kuće su bile  vlasništvu brata i sestre, medjutim sad kad su drugi vlasnici, susjed se buni. Prigovara da moji roditelji trebaju svoju septičku jamu, iako moj otac redovito plaća pražnjenje. Ulica je u predgrađu i ne koristi gradski vodovod. Svaki savjet dobrodošao je. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani ! 

Dio te čestice  na kojemu je septička još od prije rata i nitko  nije postavljao nikakve zahtjeve , dapače  građena je  u krugu obitelji i uz suglasnost  knjižnih vlasnika , znači da su još vaši prednici stekli pravo suvlasništva dosijelošću  , te bi se to trebalo utvrditi sudskim putem . To pitanje bi se trebalo riješiti sporazumno  razvrgnućem suvlasničke zajednice geometrijskom diobom  tako da se septička jama ako ju samo vi koristite utvrdi kao posebna k.č. , da se izvrši parcelacija  i namjena tog dijela k.č. kao  jednostavna građevina - septička . U svakom slučaju vi i ranije vaši prednici jesu protekom vremena uz suglasnost rodbine postali suvlasnici tog dijela , novi vlasnici trebaju biti pismeno informirani od stručne osobe -odvjetnika kojemu trebate podastrijeti sve dokumente i dokaze  o činjenicama .  Tu može biti i situacija stjecanja prava vlasništva građenjem uz usmenu  suglasnost ili čak  usmene kupoprodaje  tog dijela od strane prednika .Nekada su se usmeno dogovarale i zamjene . 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jučer sam saznala da je septička jama manjim dijelom na strani mojih roditelja a većim dijelom na susjedovom strani. Tako je ucrtano, pa se čini da je jama na međi. Koriste ju i susjedi i moji roditelji kao sto su prethodni vlasnici i zamislili. Mišljenja sam da susjed ako želi jamu za sebe, a moji roditelji da imaju svoju zasebnu trebaju platiti pola troškova? 

Hvala vam na prethodno odgovoreno postu. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija