Jump to content

žalba-odgađanje odlaska u zatvor?


anonimno

Preporučene objave

Molim sve vas da mi pomognete jednim pravnim savjetom. Zanima me da s obzirom na to da sam dobio riješenje suca izvršitelja da moram 13. ožujka na izdržavanje 1. god. zatvorske kazne, na kojem piše uputa o pravnom lijeku da mogu istu odgoditi u obliku molbe ili žalbom na riješenje te bi ta žalba ujedno odgodila izvršavanje kazne.(tako piše u riješenju). No u ZKP-u iz NN na netu iz 2003. god. navodi se da žalba na riješenje ne odgađa odlazak u zatvor. Što je točno? Da žalba na riješenje odgađa izvršenje zatvorske kazne ili ne, a imam jako dobre razloge. Naime ja sam radi imovinsko pravnih odnosa prijetio svome ujaku koji je prijavio tu prijetnju u dvije različite PP- Opatija i PP Rijeka. Inače mjesto boravišta mi je u Rijeci te sam i tu bio osuđen za to kazneno djelo a nisam ni znao da se vodi postupak za ISTO KAZNENO DJELO na Općinskom Sudu Opatija. Pošto se nisam pojavio na glavnoj raspravi u Opatiji jer nisam ni znao za nju, pritvoren sam na temelju raspisane tjeralice i proveo sam 15 dana u pritvoru, čak sam uputio žalbu nadležnom Sudu u Opatiji da sam već osuđen radi toga u Rijeci a moja žalba je ODBIJENA KAO NEOSNOVANA!! U ovom riješenju suca izvršitelja se tih 15 dana uopće ne uračunava u pritvor niti se spominje bilo gdje. Pa vas molim da mi odgovorite dali je ovo dovoljno dobar razlog da se žalim na riješenje o kazni zatvora koju moram počet izdržavat 13.03.2007. da bar za koji mjesec odgodim izvršenje iste.

 

Unaprijed hvala,

Pozdrav iz Rijeke

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gospodine!, prvo vam savjetujem da si uzmete dobrog odvjetnika, ako vec niste, i objsnite mu cijelu situaciju. Naravno da se za jedno te isto kazneno djelo ne smiju voditi 2 različite parnice.

Stoga se lipo konzultirajte s odvjetnikom.

A sto se tiče odgode izvršenja kazne zatvora, postoji nekoliko mogucnosti. 1. u slučaju bolesti, 2, sređivanja socijalnog stanja u obitelji, 3. zbog neodgodivosti poslova na kojima radite...ali svi ti razlozi ne mogu odgoditi izvšenje dulje od 1 god. Stoga, u odvjetnika i neka vam zatraži odgodu izvršenja po nekoj od ovih osnova, i detaljno ispita vaš slučaj, jer je preko interneta, bez detaljnih činjenica teško!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija